Hjem Opskrifter Drikke 5 tips til en succesfuld nytårsaften

5 tips til en succesfuld nytårsaften

Der er mange forventninger til nytårsaften, men med nogle få tips, kan du faktisk komme godt igennem de mange traditioner uden at skulle stresse for meget.

Gør nytårsaften uforglemmelig

Det der definerer en god nytårsaften er, i mine øjne, champagnen, maden, oppyntningen og fyrværkeriet. Alt sammen noget, som kræver tid at gøre noget ud af. Med nogle få tips, kan man dog komme nemt i mål, samtidig med at man blæser gæsterne bagover af glæde.

De 5 tips

1. God tid

Sørg for at lave forretten og desserten klar på forhånd. Is er en sikker vinder, og så kan det laves på forhånd. Det eneste man skal gøre er at trække den ud af fryseren et kvarters tid inden den skal spises.
Og det er vigtigt, især hvis man begynder at være lidt snalret. Så skal man ikke stå med for meget.
Lav evt. en islagkage. Jeg laver selv en i år, og tror det blir en kombination af hindbær og lakrids.
Men husk at god is kræver en ismaskine. Måske er det en forsinket julegave til dig selv. Find en god en her.

2. Champagne

Det her er en deal breaker. Der skal være bobler og det skal være en ordentlig kvalitet. Det er trods alt noget der skal drikkes fra velkomst til midnatstid. Køb ikke bare mange flasker af den samme mousserende vin. Der er nemlig forskel på den der drikkes til velkomst og den flakse der skal ledsage kransekagens sødme senere på aftenen. Se en guide til valg af vin her: Guide til de bedste vine

3. Oppyntning

Har du børn, eller er der barnlige sjæle til stede, så overvej oppyntningen. Der findes et hav af pap, flag, balloner osv. i temaversioner. Det kan være alt fra Avengers, Star Wars, Frost og meget andet. Det er billigt og sjovt. Er det et mere modent selskab, så vælg neutrale farver, og en enkelt stærk farve. Det kunne være lilla, og køb så servietter, serpentiner etc. i den farve. Det skal nok tage kegler. Dæk bordet dagen før, så stresser du ikke på dagen.

4. fyrværkeri

Det er en jungle, og billigt er det ikke. Eller det vil sige, at der findes billig fyrværkeri, men det er der så også en grund til. Noget af en fesen raket til 29,95. Vælg i stedet batteri til en fornuftig penge. Det skal tændes en gang og så kører det bare. Alle kan stå og få glæde af det, og der er tænkt over rækkefølge og effekt. Jeg synes det plejer at være bedst.

5. dagen derpå

Tænk fremad, og overvej dine kræfter den 1. januar. Starter du 2017 med overskud, så kan det være en god ide at lave en dej en dag eller to i forvejen. Så er der friskbagt brød på årets første dag. Lav også gerne hjemmelavet yoghurt og egen mysli. Det slår alt andet.
Ved du allerede nu at du ligger hårdt ramt af tømmermænd, så er det nok en burger fra den lokale der dur. Men husk så at fylde køleskabet med Cola, eller vær en mand og tag en pickleback (Et shot whisky efterfulgt af et shot syltelage).

Maden er ikke nævnt

Og det er fordi man her kan udfordre traditionerne mest. Der er ikke et bestemt tema, selvom nytårstorsk kandiderer til det. Derimod går det meste faktisk an, hvis det ellers bare falder ind under kategorien festligt.

I år vælger jeg personligt at lave Beef Wellington. Mest fordi vi ikke bliver så mange, og så er det en passende ret at lave.

Hvis man så ellers følger ovenstående råd, om at lave maden i forvejen, så man bare skal servere den på selve aftenen, så skal det nok blive godt.

Kransekagen er kronen på værket

Er man typerne der skal nå kaffe og kransekage inden klokken tolv, eller er man mere til et stykke kransekage i hånden, ledsaget af et glas bobler, når klokken slår. Ja så kommer man bare ikke uden om kronen på værket. Der er vel ikke det hjem i Danmark, hvor der ikke bliver sat tænderne i den bagte mandelmasse?

Der kan købes hæderlig kransekage hos de fleste bagere, men tilfredsstillelsen ved at lave den selv er stor. Laver man samtidig kransekagen, baseret på en hjemmelavet marcipan, så er der ikke et øje tørt.

Rigtig godt nytår til jer alle. Håber at I får en dejlig nytårsaften med jeres familie og venner.

Avatar
Rasmus Jakobsenhttp://Grovkøkkenet.dk
Stifter og administrator af sitet Grovkøkkenet.dk. Med en stor passion for mad og især håndværket bag, har jeg lavet denne hjemmeside som et hobbyprojekt. Jeg håber at kunne udforske flere af de bagvedliggende processer og forhåbentlig udbrede noget af den viden til andre med samme interesse.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Opskriften på hjemmelavet pancetta, Italiens svar på bacon

Hjemmelavet pancetta er kongen over bacon, og hvem elsker ikke bacon? Den italienske version af bacon hedder pancetta og er mildere og mere parfumeret...

Ekstra jomfru olivenolie, koldpresset tak!

Ekstra jomfru olivenolie er ikke bare olivenolie. Faktisk er det næsten lige så kompleks en verden som når der skal vælges vin. For de...

Støbejern – anvendelse og egenskaber

Støbejern er kort og godt en legering af jern, kulstof og silicium. Det er et tungt materiale, men ganske velegnet til madlavning. Støbejernspande fra Skeppshult I mange hundrede år har man brugt...

Så nemt er det at lave saltsyltede citroner

Saltsyltede citroner er fantastiske. De tilfører et smagsbombardement til enhver ret og leder tankerne direkte til Marokko. Med ganske få ingredienser og med megen...

Recent Comments

Birggitte silkeblomst on Sådan laver du hjemmelavet yoghurt