7 tips til din isterningbakke – Isklumper blir til guldklumper i fryseren.

0
643
Chilli i isterningbakken

Et grovkøkken har altid de rigtige råvarer ved hånden. Se her hvordan du nemt kan trylle lidt lækkert frem fra fryseren, hvis du har en isterningbakke.

Hvorfor en isterningbakke?

Isterningbakker kan meget mere end bare at lave isterninger. Den kan bruges til mange ting, og det gode er dosseringssystemet. Du kan nøjes med at tage de terninger op som du skal bruge. Selvfølgelig kan du bruge andre beholdere, men med isterningbakken blir det rigtig nemt.

Her er 7 gode anvendelsesmuligheder til din isterningbakke.

7Rødvin

Hver gang du står med en rest rødvin i en flaske, så hæld den på bakker. En rødsvinsterning i sovsen, gryderetten eller sangriaen, er fantastisk.

6Ost

Man ender altid med en ostegnalling, som ikke kan skæres ordenligt. Hak den op og læg den i fryseren. Tag op efter behag, når lasagnen  eller pizzaen skal have et drys ost. Min favorit er et godt drys ost på min omelet lørdag morgen.

5Fond

Fond i en bøtte kan være fint, men nogle gange skal du bare have et par terninger kraftig fond i en ret. Tag et par terninger i din sauce, eller lav en consommé ved at lade terningerne dryppe igennem et klæde under optøningen. Du vil stå med den klareste og reneste consommé der kan lunes let og serveres i et højstilket glas. En perfekt starter.

4Chilli

Chilli ligger hurtigt og bliver kedelige. Prøv at hakke dem og hav dem i fryseren. De mister ikke smag på det og nogle gange skal man bare ikke bruge en hel chilli i sin mad. Så er det rart at tage op i mindre portioner. Frys også chilli hel. De tør hurtigt op og kan bruges som normalt. Prøv også at tage en hel frossen chilli ud, og riv den på et fint rivejern over vanilleis. Mums.

3Krydderurter

Klip dine krydderurter op løbende, så de kan skyde igen. Skær dem op og læg dem i bakkerne. Så kan man altid tage friske krydderurter op fra fryseren. Du kan også med fordel lave pesto af krydderurterne og imponere gæsterne med frisklavet pesto hen over vinteren.

2Brødcroutoner

Er brødet ved at synge på sidste vers? Så skær det op til croutoner og frys dem ned. Så kan du hurtigt lave nogle skønne croutoner til salaten. Olie, hvidløg og rosmarin. Så bliver det ikke meget bedre.

1Bær

Når det bugner med bær i højsæsonen, så kan man slet ikke nå følge med. Blend dem eventuelt og frys dem i isterningbakken. Så er der skønne klumper til smoothien, isen eller hvad du ellers bruger bær til. Du kan også tage nogle klumper og lave marmelade løbende.

Har du selv andre gode råd eller idéer, så skriv dem i kommentarsporet nedenfor, eller se andre tips, tricks og anbefalinger her.

SKRIV ET SVAR

Skriv din kommentar her!
Skriv venligst dit navn her