Hjem Tema 7 tips til din isterningbakke - Isklumper blir til guldklumper i fryseren.

7 tips til din isterningbakke – Isklumper blir til guldklumper i fryseren.

Et grovkøkken har altid de rigtige råvarer ved hånden. Se her hvordan du nemt kan trylle lidt lækkert frem fra fryseren, hvis du har en isterningbakke.

Hvorfor en isterningbakke?

Isterningbakker kan meget mere end bare at lave isterninger. Den kan bruges til mange ting, og det gode er dosseringssystemet. Du kan nøjes med at tage de terninger op som du skal bruge. Selvfølgelig kan du bruge andre beholdere, men med isterningbakken blir det rigtig nemt.

Her er 7 gode anvendelsesmuligheder til din isterningbakke.

Rødvin

Rødvinsrest i isterningbakken

Hver gang du står med en rest rødvin i en flaske, så hæld den på bakker. En rødsvinsterning i sovsen, gryderetten eller sangriaen, er fantastisk.

Ost

Rester af ost i isterningbakken

Man ender altid med en ostegnalling, som ikke kan skæres ordenligt. Hak den op og læg den i fryseren. Tag op efter behag, når lasagnen  eller pizzaen skal have et drys ost. Min favorit er et godt drys ost på min omelet lørdag morgen.

Fond

Kyllingefond i isterningbakken

Fond i en bøtte kan være fint, men nogle gange skal du bare have et par terninger kraftig fond i en ret. Tag et par terninger i din sauce, eller lav en consommé ved at lade terningerne dryppe igennem et klæde under optøningen. Du vil stå med den klareste og reneste consommé der kan lunes let og serveres i et højstilket glas. En perfekt starter.

Chilli

Chilli i isterningbakken

Chilli ligger hurtigt og bliver kedelige. Prøv at hakke dem og hav dem i fryseren. De mister ikke smag på det og nogle gange skal man bare ikke bruge en hel chilli i sin mad. Så er det rart at tage op i mindre portioner. Frys også chilli hel. De tør hurtigt op og kan bruges som normalt. Prøv også at tage en hel frossen chilli ud, og riv den på et fint rivejern over vanilleis. Mums.

Krydderurter

hakkede krydderurter i isterningbakken

Klip dine krydderurter op løbende, så de kan skyde igen. Skær dem op og læg dem i bakkerne. Så kan man altid tage friske krydderurter op fra fryseren. Du kan også med fordel lave pesto af krydderurterne og imponere gæsterne med frisklavet pesto hen over vinteren.

Brødcroutoner

Brødrester i isterningbakken

Er brødet ved at synge på sidste vers? Så skær det op til croutoner og frys dem ned. Så kan du hurtigt lave nogle skønne croutoner til salaten. Olie, hvidløg og rosmarin. Så bliver det ikke meget bedre.

Bær

Brombær i isterningbakken

Når det bugner med bær i højsæsonen, så kan man slet ikke nå følge med. Blend dem eventuelt og frys dem i isterningbakken. Så er der skønne klumper til smoothien, isen eller hvad du ellers bruger bær til. Du kan også tage nogle klumper og lave marmelade løbende.

Har du selv andre gode råd eller idéer, så skriv dem i kommentarsporet nedenfor, eller se andre tips, tricks og anbefalinger her.

Avatar
Rasmus Jakobsenhttp://Grovkøkkenet.dk
Stifter og administrator af sitet Grovkøkkenet.dk. Med en stor passion for mad og især håndværket bag, har jeg lavet denne hjemmeside som et hobbyprojekt. Jeg håber at kunne udforske flere af de bagvedliggende processer og forhåbentlig udbrede noget af den viden til andre med samme interesse.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Opskriften på hjemmelavet pancetta, Italiens svar på bacon

Hjemmelavet pancetta er kongen over bacon, og hvem elsker ikke bacon? Den italienske version af bacon hedder pancetta og er mildere og mere parfumeret...

Ekstra jomfru olivenolie, koldpresset tak!

Ekstra jomfru olivenolie er ikke bare olivenolie. Faktisk er det næsten lige så kompleks en verden som når der skal vælges vin. For de...

Støbejern – anvendelse og egenskaber

Støbejern er kort og godt en legering af jern, kulstof og silicium. Det er et tungt materiale, men ganske velegnet til madlavning. Støbejernspande fra Skeppshult I mange hundrede år har man brugt...

Så nemt er det at lave saltsyltede citroner

Saltsyltede citroner er fantastiske. De tilfører et smagsbombardement til enhver ret og leder tankerne direkte til Marokko. Med ganske få ingredienser og med megen...

Recent Comments

Karen Pårup Sørensen on Sådan laver du hjemmelavet yoghurt
Birggitte silkeblomst on Sådan laver du hjemmelavet yoghurt