Agurkesalat på under 15 minutter

0
1083
Hurtig agurkesalat

Bugner drivhuset af agurker, eller har du bare lyst til selv at give dig i kast med agurkesalaten, så får du her den helt klassiske variant.

Agurkesalat er et must i ethvert dansk køkken, men vi kender dem bedst fra glas – Du ved dem fra hylderne i supermarkedet, som blev produceret sidste år og som samtidig er smagsløse og kedelige. Lad os 1 gang for alle slå fast, at det er lige så nemt, at lave agurkesalat, som det er at koge pasta, så med denne opskrift, så er der ikke længere nogen undskyldning, fordi:

  1. Du får mere smag
  2. Du får mere bid
  3. Du spare faktisk tid!

Det er en skam, for det er faktisk både nemt, hurtigt og virkelig lækkert med hjemmelavet agurkesalat. Den kan holde i sig i mindst 1 måned i køleskabet og du vil stadig have en agurkesalat med bid i.  

Alt det vi bruger agurkesalat til

Du får tit på grillbaren med din halve grillkylling med pommes og remo og på din hotdog, men det er altså ikke kun, når vi spiser junk, at agurkesalaten er et must. – Også i mormors køkken til hendes grydestegte kylling, der serveres søndag middag, finder du agurkesalat. Det er lige præcis hér, at den hjemmelavede agurkesalat kommer til sin ret. Skal du se fodbold med gutterne vil det helt sikkert også være et hit, at få hotdogs med hjemmelavet agurkesalat, ketchup og remo.

Også som surt til julemaden, er agurkesalat en god ledsager. Faktisk går det til det meste, der trænger til et frisk og syrligt element ved siden af.

Det er faktisk, så nemt at lave, at det nærmest er en synd, at vi alt for sjældent kaster os ud hjemmelavet agurkesalat.

Det skal du bruge til din agurkesalat

Til en hel klassisk dansk agurkesalat opskrift, bruges:

  • 1 stor hel agurk, som skære i tynde skiver. Jeg er ret vildt med lidt tykkere skiver, men brug et mandolinjern, så kan du justere tykkelsen.
  • Groft salt – Jeg plejer at bruge meldon salt, men helt almindeligt groft salt kan også bruges!
  • 1 håndfuld hele peberkorn.
  • 2 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl kogende vand

Som du kan se, så er det faktisk udelukkende ingredienser, som du har i dit køkken i forvejen, som du skal bruge for, at lave en agurkesalat, som slår dem på glas med flere banelængder!

Lad os gå i gang!

Snit din agurk og gnid det med groft salt. Læg dem i en sigte med et stykke køkkenrulle i. Bland kogende vand med sukker, peber og eddike og rør til sukkeret er opløst. Knug agurken agurken, så du får vandet ud og vend dem i din eddikeblanding. Nu skal de blot trække i ca. 30 minutter og så er de klar til servering!

Tips til din agurkesalat

Jeg kan nu godt lide, at der er lidt bid i min agurkesalat ellers kunne jeg lige så godt købe de kedelige på glas. Derfor trækker jeg gerne 5-10 minutter fra den oprindelige trækketid, men prøv dig frem til du finder din trækketid.

Hvor meget peber du vil have i, er selvfølgelig også en smagssag, men jeg kan godt lide, at det smager af noget – Den er ikke stærk og børnene kan godt være med på den, men hvis du ikke er til peber, så brug lidt mindre peberkorn.
Kom også gerne en hel chille i glasset. Det giver en god smag.

Af andre smage kan anbefales en dusk dild i glasset, eller hvad med at putte en lille håndfuld sennepskorn i gryden, når lagen koges op.

Nu hvor du har læst det hele, så er vi vel helt enige om, at det faktisk er meget tidskrævende, at låse cyklen op og køre ned i supermarkedet for, at hente de kedelige smagsløse glas med agurkesalat, ik’?

Du kan også prøve denne, endnu hurtigere, opskrift med citron. Den skal dog spises nu og her, og kan altså ikke tåle lang tid i køleskabet.

SKRIV ET SVAR

Skriv din kommentar her!
Skriv venligst dit navn her