Hjem Opskrifter Morgenmad Alt-i-en brunchbradepande, når det skal være nemt og lækkert

Alt-i-en brunchbradepande, når det skal være nemt og lækkert

Når man kan lave en fuldblodsbrunch i en enkelt bradepande, der både er nem, lækker og kan imponere selv den mest garvede brunchconnaisseur, så ved man at man har fat i noget rigtigt.

Alt-i-en betyder vitterligt alt i en enkelt bradepande

Det her må siges at være noget af det enkleste denne blog endnu har budt på.
Det er ikke fordi jeg ikke nyder at stå og lave pandekager, røræg og stege bacon, men nogle morgener vil man bare gerne have ro på, uden at gå på kompromis med den gode smag.
Det passer næsten sig selv i ovnen, og imens har du tid til at lave en lækker kop kaffe eller presse et net med saftige appelsiner.

Brunch og gæster

Hvis du venter gæster til din brunch, så har du også tid til dække bord og virke overskusagtig, når gæsterne ankommer.
Nå, men til selve opskriften. Nedenstående er i runde tal. Mængderne må du selv passe til, afhængig af antallet af gæster og størrelsen på deres maver.

Alt-i-en Brunchbradepande
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
45 min
Samlet tid
50 min
 

Slip for slidet og stegeosen. Her får du en nem og lækker brunch, alt sammen i den samme bradepande. Skønt og lækkert. Det hele på 50 minutter.

Ret: Morgenmad
Køkken: Verdenskøkkenet
Antal: 1 Person
Ingredienser
  • 1 skvæt olivenolie
  • 2-3 stk gode pølser Gerne spanske eller italienske
  • 2-3 skiver Bacon Find en kvalitetsbacon
  • 1 stk æg
  • 1-2 stk tomater Gerne på stilk
  • 1-5 stk svampe
  • 2-4 stk kartofler Forkogte. Gerne fra dagen før
  • 1-2 stk forårsløg Lad stilkene gå i og pynt med den grønne del helt fintsnittet.
Sådan gør du
  1. Varm ovnen op til omkring 200 grader. Smør bradepanden med olie og læg pølser og kartofler i bradepanden. Pølserne kan prikkes, hvis det er af den nordeuropæiske type, der har tendens til at sprække. Giv det nu 10 minutter i ovnen. 

  2. Skyl tomater og rens svampene. De ryger med i bradepanden og ind i ovnen igen. Gi dem 5 minutter.

  3. Tag bradepanden ud og læg baconen over herlighederne. Sørg for at der er plads til æggene senere. Hvis du har et par stængler forårsløg, så smid dem med nu. Giv det hele et kvarters tid mere. Hold øje med om baconen bliver for mørk.

  4. Nu slår du æggene ud i bradepanden og giver det de sidste 5-7 minutter. Det skal kun være til æggene er færdige. Hvis de får for lang tid, så bliver blommen tør og kedelig, så hold øje med det.

  5. Så er der kun tilbage at nyde en super lækker brunch.

Opskriftsnoter

Der skal selvfølgelig noget godt brød til, men glem heller ikke ketchup, sennep og HP sovs. 

Du kan variere med mange ingredienser. En choritzopølse giver mere krydret brunch, hvor en dansk kålpølse giver nogle af de andre ingredienser mere plads.

Hvis du absolut vil toppe denne brunch, så brug ventetiden på at lave nogle skønne amerikanske pandekager.

Velbekommen og vend endelig tilbage med en kommentar nedenfor.

Avatar
Rasmus Jakobsenhttp://Grovkøkkenet.dk
Stifter og administrator af sitet Grovkøkkenet.dk. Med en stor passion for mad og især håndværket bag, har jeg lavet denne hjemmeside som et hobbyprojekt. Jeg håber at kunne udforske flere af de bagvedliggende processer og forhåbentlig udbrede noget af den viden til andre med samme interesse.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Opskriften på hjemmelavet pancetta, Italiens svar på bacon

Hjemmelavet pancetta er kongen over bacon, og hvem elsker ikke bacon? Den italienske version af bacon hedder pancetta og er mildere og mere parfumeret...

Ekstra jomfru olivenolie, koldpresset tak!

Ekstra jomfru olivenolie er ikke bare olivenolie. Faktisk er det næsten lige så kompleks en verden som når der skal vælges vin. For de...

Støbejern – anvendelse og egenskaber

Støbejern er kort og godt en legering af jern, kulstof og silicium. Det er et tungt materiale, men ganske velegnet til madlavning. Støbejernspande fra Skeppshult I mange hundrede år har man brugt...

Så nemt er det at lave saltsyltede citroner

Saltsyltede citroner er fantastiske. De tilfører et smagsbombardement til enhver ret og leder tankerne direkte til Marokko. Med ganske få ingredienser og med megen...

Recent Comments

Karen Pårup Sørensen on Sådan laver du hjemmelavet yoghurt
Birggitte silkeblomst on Sådan laver du hjemmelavet yoghurt