Lav din egen Baileys – Opskrift på en rigtig Irish Cream

5
3120

Hvem vil ikke gerne kunne lave en Baileys selv? Her får du en Baileys opskrift, der kun tager 10 minutter at lave. 

I Grovkøkkenet elsker vi kaffe, og en kaffe med sidevogn er endnu bedre. Her får du en opskrift på en all time favorit, som de fleste kan lide.

Baileys eller Irish Cream?

Man kan støde på betegnelsen Irish Cream om en lang række konkurrenter til Baileys. Faktisk er Baileys en Irish Cream, men har som navn slået sig fast i forbrugerens bevidsthed. Så skal jeg være helt ærlig, så er nedenstående en opskrift på en Irish Cream og ikke på en Baileys, da jeg har den nøjagtige Baileys opskrift Den vil de nok ikke ud med.

5 fra 4 stemmer
hjemmelavet Baileys opskrift
Baileys - opskrift på Irish Cream
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
10 min
 

Det bliver altså ikke meget nemmere end at lave sådan en irish cream. Det er næsten så nemt at det ikke kategoriseres som en opskrift. Til gengæld smager det så englene synger.

Ret: Drinks
Køkken: Verdenskøkkenet
Ingredienser
 • 3 dl Whiskey (Jameson, Jim Beam eller Tullamore Dew)
 • 3 dl piskefløde
 • 1 ds kondenseret mælk (400 gram)
 • 3 spsk chokoladesirup
 • 1 spsk god espressokaffe (Lav en god kop og drik selv resten. Alternativt bruger du lidt instant granulat)
 • 1 tsk Vanilleekstrakt
 • 1 tsk Mandellikør (Amaretto Likør)
Sådan gør du
 1. Tilfør alle ingredienserne i en blender og blend i et lille minuts tid. Det hele skal blandes ordenligt. Mere er der ikke i det.

 2. Smag til. Dette punkt burde være en selvfølge, men nu nævner jeg det. Det er smag og behag. Skal der mere whsikey i eller chokoladesirup. Prøv dig frem,til den sidder helt i skabet.

 3. Hæld likøren på skoldede flasker. Så kan den holde sig fint i køleskabet i flere måneder.

 4. Og nyd så selvfølgelig et køligt glas, efter det hårde arbejde.

Chokoladesirup – Lav den selv

Chokoladesiruppen er meget nem at lave og den bør man lave selv. Mener også at Monin laver en chokoladesirup, men i min verden erder stor forskel. Se her, hvor nemt du kan lave din chokoladesirup:

Du kan i øvrigt finde hele opskriften og fremgangsmåden her.

Hvad hvis jeg mangler noget til min Baileys opskrift?

Har du ingen mandellikør, så kan det godt udelades. Det giver bare drikken et ekstra pift. Den er også suveræn uden.

Vanilleessensen skal dog med og det kan købes i supermarkedet, hvis du ikke har lavet den selv.

En vanilleessens er nem at lave. Smid en overskyden stilk vanille ned i lidt vodka og lad vanillen trække ud. Det tager et par måneder men kan du ikke vente, så må du prøve dig frem med lidt ren vanille evt. en god vanillesukker kan også gå an.

Holdbarheden på sådan en hjemmelavet Baileys

Jeg vil sige, at den uden problemer holder i 3-4 måneder. Men se på den, og smag evt. hvis du er i tvivl. Smager den godt, så er den stadig god.

Den er selvfølgelig drikkeklar lige når den er lavet, men i løbet af et par uger, så sætter den sig og bliver lige de ekstra procenter bedre.

Prøv at lave den og fortæl mig hvad I synes.

5 KOMMENTARER


 1. Jeg måtte baare lave den her i weekenden. Selv om jeg ikke havde mandellikøren og vanilleessensen, så blev den bare super lækker. Jeg brugte altså også en færdiglavet chokoladesirp.


 2. Havde en flaske med igår til bestyrelses- og festudvalgsmiddagen i beboerforeningen igår. Den blev lavet lige før nytår. Og den faldt i god jord hos selskabet! Jeg har tilmed videregivet linket til opskriften her til én, som ikke ellers drikker Baileys, men som var pænt duperet igår. Det er ikke sidste gang, den bliver lavet her i huset.

SKRIV ET SVAR

Skriv din kommentar her!
Skriv venligst dit navn her