Hjem Tema Børn Cremet tomatsuppe med friske tomater

Cremet tomatsuppe med friske tomater

Så står den på tomatsuppe med friske tomater, for de mindste.
I samarbejde med Kitchen4kids vil jeg den kommende tid have fokus på børn i køkkenet. For mig er der egentlig ikke den store forskel på hvad der er ”børneopskrifter” og hvad der er almindelige opskrifter. For i de fleste tilfælde kan børnene være med til at lave den almindelige mad. Det behøver ikke være skræddersyet til dem. Det eneste det kræver er lidt planlægning.

For mig er det vigtigste, når man skal finde en opskrift, at spørge barnet hvad det har lyst til at lave, og spise.
Min ældste søn på 4 år var hurtig til at sige; tomatsuppe med friske tomater. Så her kommer Carls opskrift på en virkelig lækker tomatsuppe.

Tomatsuppe fordi det er nemt og børnene elsker det

Faktisk er tomatsuppe en rigtig god ret at lave med børn. Til at starte med, så skal der skæres grøntsager ud i passende stykker, derefter steges det af og til sidst kommes væde ved og så kan det stå og koge lystigt. Imens kan man smage på de ingredienser der kommes i, og give barnet valgmuligheder som feks; vil du have laurbærblade i eller timian?

Det rette værktøj

Det kan godt være grænseoverskridende at skulle give sine børn en skarp kniv i hånden, men her kan jeg anbefale at kigge ind forbi Kitchen4.kids.dk der har noget sjovt og funktionelt køkkengrej til børn.

Carl er rigtig glad for sin hajkniv fra WMF, der både er skarp nok til at skære en gulerod over, men samtidig ikke kan skære barnet i fingrene.

WMF børneknivWMF kniv til børn

Denne tomatsuppe er helt enkel, og Carl sluprede mange portioner i sig. Ja, det gjorde jeg da også. Vi kogte lidt pasta ved siden af, men ellers var der bare brød til.

Carls cremede tomatsuppe med friske tomater
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
35 min
 

tomatsuppe er skønt året rundt. Om vinteren er det en dejlig sjælevarmer, men om sommere kan smagen af solmodne tomater også trække et smil frem på læben.

Ret: Hovedret
Køkken: Verdenskøkkenet
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 ds Hakkede tomater
  • 4-5 store Tomater
  • 3 stk Gulerødder
  • 2 fed Hvidløg
  • 1/2 liter Hønseboullion
  • 1 klat Smør
  • 1 skvær Hvidvin
  • 1 dl Piskefløde
Sådan gør du
  1. Skær grønt i mindre stykker. Det skal blendes til sidst så pænt ens stykker behøver det ikke at være.

  2. Svits hvidløg og gulerødder i smøret. Når det begynder at få lidt farves tilsættes de friske tomater. 

  3. De hakkede tomater, boullion og vin tilsættes. Det koger til gulerødderne er helt møre.

  4. Blend det hele godt og tilfør fløden for en cremet finnish.

    Smag til med salt og peber.

Opskriftsnoter

Lav gerne en dobbelt portion og frys det der bliver til overs. Den egner sig glimrende til fryseren, og der er intet bedre end at hive sådan en dejlig tomatsuppe op af fryseren og varme den imens du steger lidt bacon.

Tips og Tricks til tomatsuppe med friske tomater

Du kan altid spice den lidt op med chilli, men da det er til børn vælger jeg ikke at gøre det her. Jeg skriver ovenfor at der skal smages til med salt og peber. Sukker er en anden ting der kan justeres med, især hvis tomaterne er lidt skarpe i smagen.

Køb altid tomater på stilk, hvis du kan komme til det. Stilken har en meget koncentreret tomatsmag/duft der er rigtig god. Kog evt stilken med, men tag den op inden der blendes.

Prøv evt. at bage tomaterne inden. De vil trække masser af smag fra stilken og samtidig bliver smagen ekstra sød og koncentreret, hvis de bages først.

Tilbage er der bare at opfordre til at tage ungerne med i køkkenet.

Tag børnene med i køkkenet og lad dem selv smage sig frem, det gir dem lyst til at lave mad og ikke mindst smage på en masse. Har du kræsne børn, så lad dem være med og pludselig vil de godt lige smage. Læs mere om børn i køkkenet her.

Kitchen4kids

Avatar
Rasmus Jakobsenhttp://Grovkøkkenet.dk
Stifter og administrator af sitet Grovkøkkenet.dk. Med en stor passion for mad og især håndværket bag, har jeg lavet denne hjemmeside som et hobbyprojekt. Jeg håber at kunne udforske flere af de bagvedliggende processer og forhåbentlig udbrede noget af den viden til andre med samme interesse.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Opskriften på hjemmelavet pancetta, Italiens svar på bacon

Hjemmelavet pancetta er kongen over bacon, og hvem elsker ikke bacon? Den italienske version af bacon hedder pancetta og er mildere og mere parfumeret...

Ekstra jomfru olivenolie, koldpresset tak!

Ekstra jomfru olivenolie er ikke bare olivenolie. Faktisk er det næsten lige så kompleks en verden som når der skal vælges vin. For de...

Støbejern – anvendelse og egenskaber

Støbejern er kort og godt en legering af jern, kulstof og silicium. Det er et tungt materiale, men ganske velegnet til madlavning. Støbejernspande fra Skeppshult I mange hundrede år har man brugt...

Så nemt er det at lave saltsyltede citroner

Saltsyltede citroner er fantastiske. De tilfører et smagsbombardement til enhver ret og leder tankerne direkte til Marokko. Med ganske få ingredienser og med megen...

Recent Comments

Birggitte silkeblomst on Sådan laver du hjemmelavet yoghurt