Hjem Opskrifter Drikke En vanedannende vindruesaft

En vanedannende vindruesaft

“Vindruesaft markerer virkelig overgangen fra sommer til efterår, og her får du en virkelig vanedannende opskrift.Det er ikke engang min egen, men min søsters gode opskrift, så nu overlader jeg ordet til hende”.

Lige nu bugner drivhuset af vindruer, mange af os kan slet ikke følge med, når det kommer til at nå at spise dem, og de ender måske derfor i kompostbeholderen, eller hos hønsene hvis man er heldig at have den slags.

Vindruesaft er nemt at lave

Der er dog en måde at få brugt de lækre saftige frugter. Herhjemme laver vi hvert år en ordentlig omgang  saft. Det smager virkelig lækkert og ungerne jubler når vi når denne tid på året, der er nemllig (ud over æblerne) ikke så meget andet i haven at lave saft af på denne årstid.

Vindruer i spand

Jeg plejer gerne at fylde en 8 ltr gryde op med ribbede, skyllede druer som jeg koger med ca en ltr vand.

Når druerne har kogt en halv time, er bristet og faldet sammen, sies saften fra. De må meget gerne stå og dryppe af natten over så vi får alt saften med. Den afdryppede frugt, smides ud til hønsene, som jo også skal have del i festen.

vindruesaften drænes

Herefter koges saften op med ca 400 g sukker pr ltr, men det er en smags sag, og der kan sagtens bruges mere eller mindre sukker, afhængig om man er til en surere/sødere variant.

Når saften er kogt op, hældes den på skoldede flasker som er skyllet med atamon eller spiritus. Flaskerne lukkes med det samme.

Vindruesaften hældes på flasker

Saften kan holde sig længe og vi nyder godt af den det meste af vinteren….hvis den altså ikke er drukket inden.

Rikke Damgaard Larsen
Rikke Damgaard Larsen
Mit navn er Rikke og jeg er søster til Rasmus fra Grovkøkkenet.dk. Jeg bor med min mand og fire skønne unger i Odsherred. Vi er udemennesker med stort U og nyder at bruge tiden i vores store køkkenhave. Vi holder høns, som også fylder fryseren op, hvis ikke vi når at sætte dem til livs inden.

4 COMMENTS

  1. Det smager rigtigt godt. Du kan også fryse den usødede saft i portioner. Så kan du altid vælge, om du vil lave saft, gelé eller noget helt tredje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Opskriften på hjemmelavet pancetta, Italiens svar på bacon

Hjemmelavet pancetta er kongen over bacon, og hvem elsker ikke bacon? Den italienske version af bacon hedder pancetta og er mildere og mere parfumeret...

Ekstra jomfru olivenolie, koldpresset tak!

Ekstra jomfru olivenolie er ikke bare olivenolie. Faktisk er det næsten lige så kompleks en verden som når der skal vælges vin. For de...

Støbejern – anvendelse og egenskaber

Støbejern er kort og godt en legering af jern, kulstof og silicium. Det er et tungt materiale, men ganske velegnet til madlavning. Støbejernspande fra Skeppshult I mange hundrede år har man brugt...

Så nemt er det at lave saltsyltede citroner

Saltsyltede citroner er fantastiske. De tilfører et smagsbombardement til enhver ret og leder tankerne direkte til Marokko. Med ganske få ingredienser og med megen...

Recent Comments

Birggitte silkeblomst on Sådan laver du hjemmelavet yoghurt