Guider til den bedste kagerulle

0
417
Guide kagerulle

Er der noget et grovkøkken har brug for, så er det en ordentlig kagerulle. Her har vi lavet en test af de forskellige typer.

Hvorfor en kagerulle?

Mange af os har prøvet at stå med en tom flaske vin fra Netto og rulle dej ud, og selvom det kan lade sig gøre, i en snæver vending, så er det bare ikke optimalt. Bevares, hvis man kun ruller en enkelt pizzadej ud årligt, så kan det sagtens gå med en flaske, men skal der også laves kager, rulles fondant og bruger du den til at knuse is, så skal du overveje at købe en ordentlig kagerulle.

Hvis du allerede har en kagerulle som du holder af, så skal du holde dig til den. For kageruller er meget et temperamentsspørgsmål og en følelse, og det er vigtigt at finde en som du befinder dig godt ved.

Typer af ruller til test
Der findes grundlæggende to typer af ruller; Pinden og den med gennemgående håndtag, der ruller som et hjul. Nedenfor tager jeg udgangspunkt i disse tre typer.

  • Den klassiske rullepind
  • Mormorrullen med håndtag
  • Rullepind med afstandsstykker

Ovenstående er altså de to typer, men hvor der er sneget sig en variation af den klassiske med. Det vil jeg komme tilbage til.

Udfordringer
Når der arbejdes med dej, er der en stor udfordring, som de fleste nok kender. Det værste er når dejen hænger ved rullen. Dette afhænger i høj grad af selve dejen, men en stor faktor, er også det materiale rullen er lavet i. Kageruller fås oftest i følgende materialer:

  • Træ
  • Silikone
  • Plastik

Silikone er det bedste materiale, når det gælder om at dejen slipper. Selv om jeg har en stor forkærlighed for træ, så er silikonen bare nemmere at arbejde med. Det er derfor også silikone der præger de tre ruller vi sætter fokus på.

Vi har valgt at teste disse ruller

1. Stor rullepind fra Wondercakes.
Anbefales til arbejde i fondant og marcipan i større mængder eller når der skal rulles en stor pizzadej eller småkagedej ud.

Se den her

2. Wilton kagerulle med håndtag, 30 cm. lang.
Kagerullen er lavet af silikone og kan skilles ad ganske let før vask. Man har et rigtig godt greb på håndtagene, som har non-slip belægning.

Se den her

3. Wilton rullepind, 22,5 cm. lang.
Denne non-stick kagerulle med afstandsstykker er uundværlig, når man arbejder med fondant i små mængder. Kan også bruges uden de medfølgende ringe som en alm. rullepind. Men med afstandsringene får du den perfekte højde, som er helt jævn over det hele, når du ruller fondant ud til din kage.

Se den her

Ovenstående ruller vil blive vurderet ud fra få, men væsentlige, kriterier:

  • Vi vurdere anvendeligheden i forskellige sammenhænge. Hvor alsidig er rullen, når det kommer til forskellige dejtyper, men også om den kan bruges i andre sammenhænge.
  • Vurdering af materialet. Slipper dejen ordenligt og hvor nem er den at gøre ren
  • Prisen spiller ind i forhold til brugsevne og kvalitet. Om prisen trækker op eller ned, afhænger af kvaliteten af produktet

VURDERINGEN

Stor rullepind fra Wondercakes.
Den store rullepind her, er den bedste all round kagerulle. Den kan bruges til alle slags udrulninger. Samtidig er den i et godt materiale, som slipper dejen let. Rengøringen er fest, og den skal sådan set bare skylles under hanen og tørres af. Selvom den tåler maskinopvask, så er der ingen grund til at putte den i maskinen, så let er den at rengøre.
Dens størrelse gør den god til alt fra de små opgaver til moster Odas fødselsdagskage.
Prismæssigt ligger den rigtig fornuftigt og her får man altså valuta for pengene. Denne kageruller er vores testvinder.

Wilton kagerulle med håndtag, 30 cm. Lang.
Denne rulle har et par gode håndtag og ruller rigtig fint. Der er plads til selv personer med store fingre. Den kan bruges til det meste bageværk, men kan ikke, som den store rullepind, bruges til at knus is etc.
Materialet er igen rigtig fint og slipper let dejen. Også her tåles maskinopvask, og her kan det være nødvendigt, hvis der er kommet dej ind omkring håndtagene.
Prismæssigt ligger vi i den høje ende, og det trækker ned på vores bedømmelse. Den er prisen værd, men man får mere for pengene ved den store rullepind.

Wilton rullepind, 22,5 cm. lang.
Her har vi at gøre med en kagerulle der har begrænset fleksibilitet. Den er dog god til dej, eller fondant, der kræver en ens tykkelse og en skarp kant.
Desværre er tykkelsen dikteret af afstandsbåndet, og man kan altså ikke rulle ultra fint ud.
Materialet er godt, og den er nem at rengøre.
Prisen er billig, og det gør, at den er værd at overveje, som rulle nummer to i husholdningen.

Sammenfatning

Kort ridset op, hvilken kagerulle der er bedst. Vi har valgt en som vi anbefaler, og som vi er sikre på du vil synes om. Den er allround, nem at rengøre og så kan den bruges til mange forskellige opgaver.

Det er den store rullepind fra Wondercakes vi anbefaler.

[vc_cta h2=”Er det ikke nok for dig?” h4=”Og er du ude efter noget mere spektakulært?” add_button=”bottom” btn_title=”Køb den her” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.partner-ads.com%2Fdk%2Fklikbanner.php%3Fpartnerid%3D22569%26bannerid%3D36341%26htmlurl%3Dhttp%3A%2F%2Fkforkage.dk%2Fkagerulle-m-moenster-stjerner|title:K%C3%B8b%20den%20her|target:%20_blank|rel:nofollow”]Så skulle du måske overveje en mønstret kagerulle.

Egentlig er den ganske uegnet som kagerulle, men som et afsluttende mønster kan det være en fed wow-effekt
Især egnet til låget på en tærte, eller et mønster i fondant.[/vc_cta]

SKRIV ET SVAR

Skriv din kommentar her!
Skriv venligst dit navn her