Kryddersalt gir ekstra boost til smag og duft

0
11
Kryddersalt med citron og rosmarin

Lad mig lige slå et slag for kryddersalt. Salt fremhæver som bekendt smagen, men hvad nu hvis man kunne tilsætte smagen til salten? Denne frække smagsbombe giver jeg dig her opskriften på.

Det er en af de opskrifter der slet ikke gør sig som indlæg på en blog. Beskrivelsen og billederne er kun halvdelen, den anden halvdel er duften og tro mig, det er fantastisk.

Hvad kan man burge kryddersalt til?

Og hvad kan man så i øvrigt bruge sådan noget kryddersalt til, kan man jo spørge sig selv.
For det første er det et skønt pift til de fleste retter. Et kyllingebryst som du normalt ville stege med kun salt og peber, får nu en dejlig citrusduft og et urtet spark fra rosmarinen.

Eller hvad med at lave verdens bedste flæskesvær med denne kryddersalt og løft dem lige endnu et nøk.

Det samme kan du gøre med dine popcorn. Som velkomstsnack og med et køligt glas hvidvin er man godt i gang med en god aften.

Det er i øvrigt den perfekte værtindegave. I stedet for at købe nogle af butikkernes mange varianter af kryddersalt, så lav det selv. Det tager ikke lang tid og smagen bliver endnu mere intens.

Nå, nok snak. Her kommer opskriften der er så nem at det gør helt ondt.

Kryddersalt med citron og rosmarin
Udskriv
Opskrift på kryddersalt
Ret: Tilbehør
Køkken: Verdenskøkkenet
Forfatter: Rasmus Jakobsen
Ingredienser
  • 200 g god salt (Jeg bruger selv flagesalt)
  • 3 stk citroner (Skralden heraf bruges)
  • 1 dusk rosmarin (En håndfuld ca.)
Sådan gør du
  1. Du skal vælge økologiske Citroner der ikke er overfladebehandlet, for en ren smag. Hvis du ikke har det, så lav ikke denne kryddersalt. 

  2. Start med at skylle både citron og rosmarin og riv derefter citronskralden fint. 

    ingredienser til kryddersalt
  3. Herefter pilles Rosmaringen fra stilken.

  4. Put salt, citronskal og rosmarin i en minihakker eller foodprocessor. Alternativt en rigtig god blender der kan blende tørre ting.

    Blend kryddersaltet
  5. Fordel det finthakkede og blandede salt på en bageplade og tør det i ovnen en halv times tid ved 90 grader varmluft.

    Tørring af salt

Du kan putte salten i en krukke og have ved komfuret, men ellers hæld det på glas, så aromaerne holder sig bedre.

Du kan sikkert finde mange andre gode kryddersalte på nettet. Selv er jeg faldet over denne som helt sikkert skal prøves:Kryddersalt med hyldeblomst

Her ser du resultatet af min variant med citron og rosmarin hældt på glas.

Har du selv gode tips, råd eller endda en super opskrift på kryddersalt, så skriv gerne i kommentarfeltet nedenfor.

DEL
Forrige artikelEn vanedannende vindruesaft

Stifter og administrator af sitet Grovkøkkenet.dk.
Med en stor passion for mad og især håndværket bag, har jeg lavet denne hjemmeside som et hobbyprojekt. Jeg håber at kunne udforske flere af de bagvedliggende processer og forhåbentlig udbrede noget af den viden til andre med samme interesse.

SKRIV ET SVAR

Skriv din kommentar her!
Skriv venligst dit navn her