Hjem Opskrifter Tilbehør Mascarpone opskrift - Sådan laver du selv mascarpone

Mascarpone opskrift – Sådan laver du selv mascarpone

Kan man lave mascarpone selv? Det lyder utroligt besværligt, men faktisk er mascarpone nemmere at lave end det er billigt. I grovkøkkenet.dk viser vi dig lige hvordan.

Du har sikkert set mascarpone i butikkerne og lagt mærke til de store skyhøje priser. Fortvivl ej for, hvis du vil investere lidt tid i det, så kan du faktisk lave det selv og så endda til en brøkdel af prisen i supermarkederne.

Mascarpone – osten til desserten

Mascarpone er i de senere år blevet mere og mere populært i det danske køkken. Du kender det måske bedst fra Tiramisu, den lækre italienske dessert.

Nu behøver du ikke længere vælge imellem ost eller dessert, det kan nemlig med fordel kombineres. Mascarpone er en ost der går særdeles godt til det søde køkken.

Hjemmelavet marscapone
I virkeligheden er mascarpone faktisk blot en form for smøreost og er lavet på bare 2 ingredienser. Ja, du læste rigtigt, kun 2 ingredienser.
Køkken: Verdenskøkkenet
Antal: 1 portion
Ingredienser
  • 1 liter piskefløde
  • ¼ tsk. Vinsyre Det finder du også ved krydderierne.
Sådan gør du
  1. Først skal du varme fløden op til 85 grader. Vinsyren opløses i lidt vand, for at undgå små ”korn” i massen. Herefter hælder du vand og vinsyre i fløden og røre rundt. Hurtigt bliver flødemassen tykkere, hvilket er meningen. Dæk massen til og sæt det i køleskabet natten over, så vallen og ostemassen skiller fra hinanden.
  2. Dagen efter hælder du massen gennem en sigte, for at si vallen fra. Brug gerne en stofble, viskestykke eller kaffefiltre, så du opnår det bedste resultat. Når du har hældt det hele over i sigten skal du blot have det dækket til igen og stå til afdrypning i 12 timer mindst. Du kan med fordel godt røre forsigtigt rundt i ostemassen et par gange i løbet af de 12 timer.
  3. Efter 12 timer kan du tage osten op og komme det i en lufttæt beholder. Tilbage køleskabet og så kan Mascarpone holde sig i op til 14 dage i køleskabet.

Hvad kan du bruge mascarpone til?

Når du har lavet hjemmelavet mascarpone, så skal det selvfølgelig også bruges til noget, men ved du egentlig hvad du kan bruge mascarpone til? Her kommer et par lækre forslag, som vil falde i god jord hos både børn og voksne.

  • Lav lækker is med f.eks. lime eller jordbær.
  • Lav cheeesecake med mascarpone
  • Fyldte jordbær
  • Og så er der selvfølgelig også den klassiske tiramisu

Kort sagt kan du altså bruge hjemmelavet mascarpone i langt de fleste kager og desserter. Nogle mere avancerede end andre, så behøver du ikke stå i køkkenet flere timer inden gæsterne kommer.

Til gengæld vil vi gerne lige slå et slag for medaljer med rabarbar og mascarponecreme. Ikke nok med, at det faktisk er både enkelt og lækkert, så er det også bare smagen af sommer og barndom. Mascarpone har du jo allerede i køleskabet og rabarber skal blot koges til kompot.

Mascarponecremen laver du af pisket fløde, hvorefter du nænsomt røre mascarpone ud i. Nu skal du bare lige have det hele samlet mellem to små kager, som du selvfølgelig også har bagt selv. Så er kagen klar til at blive serveret.

Hvad bruger du selv den lækre friskost til? Skriv gerne en kommentar nedenfor.

Avatar
Rasmus Jakobsenhttp://Grovkøkkenet.dk
Stifter og administrator af sitet Grovkøkkenet.dk. Med en stor passion for mad og især håndværket bag, har jeg lavet denne hjemmeside som et hobbyprojekt. Jeg håber at kunne udforske flere af de bagvedliggende processer og forhåbentlig udbrede noget af den viden til andre med samme interesse.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Opskriften på hjemmelavet pancetta, Italiens svar på bacon

Hjemmelavet pancetta er kongen over bacon, og hvem elsker ikke bacon? Den italienske version af bacon hedder pancetta og er mildere og mere parfumeret...

Ekstra jomfru olivenolie, koldpresset tak!

Ekstra jomfru olivenolie er ikke bare olivenolie. Faktisk er det næsten lige så kompleks en verden som når der skal vælges vin. For de...

Støbejern – anvendelse og egenskaber

Støbejern er kort og godt en legering af jern, kulstof og silicium. Det er et tungt materiale, men ganske velegnet til madlavning. Støbejernspande fra Skeppshult I mange hundrede år har man brugt...

Så nemt er det at lave saltsyltede citroner

Saltsyltede citroner er fantastiske. De tilfører et smagsbombardement til enhver ret og leder tankerne direkte til Marokko. Med ganske få ingredienser og med megen...

Recent Comments

Birggitte silkeblomst on Sådan laver du hjemmelavet yoghurt