Hjem Tema Børn Nemme svampede muffins med banan og chokolade

Nemme svampede muffins med banan og chokolade

Elsker du også muffins? Så får du her en lækker og klassisk version, dog med det twist der ligger i chokoladen. Jeg har nemlig valgt en chokolade med kaffe i, og det giver en helt vidunderlig smag til disse små lækre kager.

Svampede muffins

En rigtig muffin skal være luftig og svampet.

Muffins er små portionskager, der i tilblivelsen minder meget om sandkage. Smagsgivere skal tilsættes og her er bær i forskellige afskygninger en godt bud. Den søde kage har godt af det friske indput, men udover friskheden, så giver de også væde til dejen, der dermed ikke bages tør og uspiselig. Her er det jo bananmuffins, og bananen giver en herlig svampet effekt og holder samtidig på væden. Chokoladestykkerne giver en god kant til den ellers flade og søde bananmuffin.

 

Så nemt at børn kan være med

Finmotorisk kan børnene virkelig få noget ud af disse muffins. Først skal der moses bananer mellem fingrene og så skal der røres ingredienser, inden der til sidst skal hældes dej i formene. Noget der kræver tungen lige i munden.

Min yngste søn, Jakob, på 2,5 år var med i hele processen og klarede det med bravur. Egentlig skulle jeg blot støtte ham, da chokoladen skulle skæres ud med den store kniv.

I det hele taget er det rigtig nemt at lave muffins, da det er så få ingredienser der skal mikses sammen. Samtidig får børnene efterfølgende deres helt egen muffin at sidde med. Det kan da ikke være meget bedre.

Muffin eller cupcake

Mange kan til tider have svært ved at skille de to ting ad, og det kan man måske godt forstå. Hvis man skal lave en kort definition, så er det, at cupcakes er muffins med frosting, eller smørcreme, ovenpå.

En muffin er selve kagen og går fin alene til en kop kaffe, hvor cupcakes er den mere pyntede version, hvor smørcreme og glimmer i alle afskygninger skal give et visuelt flot udtryk.

Ikke at det kun skal være pynt. Frostingen skal selvfølgelig også smage godt og kan være med til at fremhæve smagen i den underliggende muffin.

5 fra 2 stemmer
Jakob tilføjer chokolade
Bananmuffins med chokolade
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
15 min
 

Her er en super enkel muffinopskrift som hurtigt kan bakses sammen. Det der gør denne muffin speciel er chokoladen der bruges. Denne er nemlig med kaffe.

Ret: kage, Snack
Køkken: Verdenskøkkenet
Antal: 1 Portion
Ingredienser
 • 2 modne bananer
 • 3 stk æg
 • 150 gram sukker
 • 1 dl smagsneutral olie
 • 250 gram hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk vanillesukker
 • 1 knivspids salt
 • 50-70 gram chokolade
Sådan gør du
 1. Tænd ovnen på 200 grader. Mos bananerne i en skål og rør sammen med æg og sukker.

  Mos banan
 2. Hæld olien i dejen, mens du pisker dejen let sammen. Tilsæt vaniljesukker, hvedemel, og bagepulver, og pisk til en ensartet dej.

  Der røres muffindej
 3. Hak chokoladen i fine stykker og tilføj dejen.

  Hakke chokolade
 4. Fordel dejen i muffinforme. Vi brugte dem af papir direkte i formen.

 5. Bag dem i 8-10 minutter og så er det ellers bare om at nyde de lækre muffins.

  Muffins med banan og chokolade

Chokolade i muffins

I denne muffin tilføre jeg et klassisk element, nemlig chokoladen. Her er det dog chokolade med kaffe, der giver en overraskende men behagelig eftersmag.
Normalt ville man nyde sin kage sammen med en kop kaffe, og her får man altså det bedste fra begge verdener.

Find den chokolade som netop du godt kan lide. Her har jeg valgt min favorit i øjeblikket, som kan købes hos Te og Glæde.

Andre chokolader kan også sagtens bruges og måske er en med mint, eller orange det som gør dine muffins helt specielle.

Fortæl gerne nedenfor, hvad du foretrækker.

 

 

 

Avatar
Rasmus Jakobsenhttp://Grovkøkkenet.dk
Stifter og administrator af sitet Grovkøkkenet.dk. Med en stor passion for mad og især håndværket bag, har jeg lavet denne hjemmeside som et hobbyprojekt. Jeg håber at kunne udforske flere af de bagvedliggende processer og forhåbentlig udbrede noget af den viden til andre med samme interesse.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Opskrift Vurdering
Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Opskriften på hjemmelavet pancetta, Italiens svar på bacon

Hjemmelavet pancetta er kongen over bacon, og hvem elsker ikke bacon? Den italienske version af bacon hedder pancetta og er mildere og mere parfumeret...

Ekstra jomfru olivenolie, koldpresset tak!

Ekstra jomfru olivenolie er ikke bare olivenolie. Faktisk er det næsten lige så kompleks en verden som når der skal vælges vin. For de...

Støbejern – anvendelse og egenskaber

Støbejern er kort og godt en legering af jern, kulstof og silicium. Det er et tungt materiale, men ganske velegnet til madlavning. Støbejernspande fra Skeppshult I mange hundrede år har man brugt...

Så nemt er det at lave saltsyltede citroner

Saltsyltede citroner er fantastiske. De tilfører et smagsbombardement til enhver ret og leder tankerne direkte til Marokko. Med ganske få ingredienser og med megen...

Recent Comments

Karen Pårup Sørensen on Sådan laver du hjemmelavet yoghurt
Birggitte silkeblomst on Sådan laver du hjemmelavet yoghurt