Mysli på panden – Hurtig opskrift på sprød lækker mysli

4
1296
Mysli opskrift på panden

Der er intet som nylavet mysli på yoghurten. Der er faktisk ingen sammenligning mellem de tørre produkter der findes på hylderne i supermarkedet, og så den mysli man selv kan lave derhjemme.

Det er hurtigt, bedre og så er det en skøn måde at lave en ”tøm køleskabet” på.

Hvis du ligger inde med havregryn, lidt forskellige nødder og tørret frugt, så er du halvvejs mod målet.

Denne opskrift er med honning, og jeg valgte at smide lidt raspet kokos i.

5 fra 3 stemmer
mysli i bradepande
Morgenmysli
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
15 min
 

10 minutter tager det at riste en knasende lækker mysli af på panden. Se her hvor nemt det kan gøres.

Ret: Morgenmad
Køkken: Verdenskøkkenet
Antal: 1 Portion
Forfatter: Rasmus Jakobsen
Ingredienser
  • 2 spsk honning
  • 200 gram havregryn
  • 1 håndfuld nødder og kerner/frø Hak nødderne til passende størrelse
  • 1 håndfuld tørret frugt (Rosiner, abrikos etc) Hak evt. store frugter til mindre bidder
  • 1 dl kokos Raspet eller flager
  • 2 spsk olie Smagsneutral
Sådan gør du
  1. Start med at smelte honningen på middelhård varme

  2. Tilfør hakkede nødder og frø/kerner. Rist dem til de begynder at blive gyldne.

  3. Havregryn og kokos puttes nu på panden og det hele ristes gyldent. Tilsæt evt. et par spsk. smagsneutral olie under stegningen.

  4. Tag panden af blusset og bland tørret frugt i. Bred gerne myslien ud på en bradepande for hurtig og jævn afkøling.

  5. Lad det køle helt af inden det puttes i en lufttæt beholder. Kan du ikke vente, så kan du efter få minutter du bruge den på morgenmaden, skøn og lun.

Opskriftsnoter

Det her kan næsten betegnes som en grundopskrift. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan putte i. Skal det være sund så prøv med tørret gulerod, skal det være syndigt, så er en god mørk chokolade lækker at hakke op og blande i myslien. Her er lidt idéer.

Tørret frugt:

  • Rosiner
  • Abrikos
  • Figner
  • Banan
  • Æble
  • Bær (især tranebær elsker jeg)

Nødder, kerner og frø:

  • Hasselnød
  • Valnød
  • Mandler
  • Cashewnød
  • Kokosnød (Både tørret og frisk)
  • Solsikkekerner
  • Pinjekerner
  • Sesam
  • Chia

 

Hvad foretrækker du at putte i din mysli? Skriv i kommentarsporet nedenfor og fortæl om din favorit.

4 KOMMENTARER

  1. Det var lige en opskrift jeg måtte prøve. Jeg havde det meste i mit skab, selvom målene blev lidt anderledes. Men hold da op hvor blev det en lækker mysli. Den er knasende og lækker.
    Helt sikkert ikke sidste gang jeg laver den 🙂

SKRIV ET SVAR

Skriv din kommentar her!
Skriv venligst dit navn her