Der er intet som nylavet mysli på yoghurten. Der er faktisk ingen sammenligning mellem de tørre produkter der findes på hylderne i supermarkedet, og så den mysli man selv kan lave derhjemme.
Det er hurtigt, bedre og så er det en skøn måde at lave en ”tøm køleskabet” på.
Hvis du ligger inde med havregryn, lidt forskellige nødder og tørret frugt, så er du halvvejs mod målet.
Denne opskrift er med honning, og jeg valgte at smide lidt raspet kokos i.

10 minutter tager det at riste en knasende lækker mysli af på panden. Se her hvor nemt det kan gøres.
- 2 spsk honning
- 200 gram havregryn
- 1 håndfuld nødder og kerner/frø Hak nødderne til passende størrelse
- 1 håndfuld tørret frugt (Rosiner, abrikos etc) Hak evt. store frugter til mindre bidder
- 1 dl kokos Raspet eller flager
- 2 spsk olie Smagsneutral
-
Start med at smelte honningen på middelhård varme
-
Tilfør hakkede nødder og frø/kerner. Rist dem til de begynder at blive gyldne.
-
Havregryn og kokos puttes nu på panden og det hele ristes gyldent. Tilsæt evt. et par spsk. smagsneutral olie under stegningen.
-
Tag panden af blusset og bland tørret frugt i. Bred gerne myslien ud på en bradepande for hurtig og jævn afkøling.
-
Lad det køle helt af inden det puttes i en lufttæt beholder. Kan du ikke vente, så kan du efter få minutter du bruge den på morgenmaden, skøn og lun.
Det her kan næsten betegnes som en grundopskrift. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan putte i. Skal det være sund så prøv med tørret gulerod, skal det være syndigt, så er en god mørk chokolade lækker at hakke op og blande i myslien. Her er lidt idéer.
Tørret frugt:
- Rosiner
- Abrikos
- Figner
- Banan
- Æble
- Bær (især tranebær elsker jeg)
Nødder, kerner og frø:
- Hasselnød
- Valnød
- Mandler
- Cashewnød
- Kokosnød (Både tørret og frisk)
- Solsikkekerner
- Pinjekerner
- Sesam
- Chia
Hvad foretrækker du at putte i din mysli? Skriv i kommentarsporet nedenfor og fortæl om din favorit.
Det ser lækkert ud. Jeg laver normalt müsli i ovnen, men det her ser også nemt ud.
Det er super nemt. Faktisk hiver jeg ungerne med i køkkenet når det skal laves.
Det var lige en opskrift jeg måtte prøve. Jeg havde det meste i mit skab, selvom målene blev lidt anderledes. Men hold da op hvor blev det en lækker mysli. Den er knasende og lækker.
Helt sikkert ikke sidste gang jeg laver den 🙂
Dejligt at du kunne bruge den. Og ja, målene kan fint justeres, når det kommer til bær, nødder etc.