Oldschool kærnemælkskoldskål på bare 10 minutter

2
223

Nu hvor sommeren rigtig trænger sig på, så stiger tørsten efter kærnemælkskoldskål også. Koldskålen laver du selvfølgelig selv og det tager faktisk ingen tid.

En opskrift på hjemmelavet koldskål der bare tager 10 minutter at lave

en er perfekt som et mellemmåltid, dessert eller hvis du bare trænger til lidt godt. I nedenstående opskrift starter jeg med at piske en æggesnaps. Hvis du har store muskler, så pisk den bare i hånden, men ellers bruges en røremaskine eller en rigtig håndpisker i mormorstilen.

kærnemælksKoldskål med æg

I denne opskrift bruger jeg normalt almindelige æg, som jeg deler. Er der en salmonellafare? Ja, den er til stede. Dog er der efterhånden så få tilfælde i Danmark, at jeg godt tør kaste mig ud i de almindelige æg. For ikke at få sagsanlæg på halsen, så anbefaler jeg at købe pasteuriserede blommer, selvom konsistensen altså er bedre i et almindeligt æg.

Nå, men lad os se på sagerne.

5 fra 1 stemme
Udskriv
Oldschool kærnemælkskoldskål

Du kan købe den i supermarkedet meget billigere, men hvis du laver den selv, så får du en koldskål som du aldrig har smagt den før. Det er det hele værd.

Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 10 stk æggeblommer
  • 150 gram sukker
  • ½ liter kærnemælk
  • ½ liter ymer eller tykmælk
  • 2 stænger vanille
  • 2 stk citroner
Sådan gør du
  1. Først piskes en æggesnaps af æggeblommer, sukker og vanille. Du får bedst fordelt vanillekornene, hvis du skraber dem ud i sukkeret først. Pisk det hele godt luftigt i 5 minutters tid.

  2. Når snapsen er luftig, vendes forsigtigt ymer/tykmælk, kærnemælk og citronsaften i æggesnapsen uden at piske luften ud af blandingen.

  3. Lad nu koldskålen trække i køleskabet. Gerne en times tid. Tilføjer du de brugte vanillestænger, vil det give yderligere smag til kærnemælken.

 

Tilbehøret er næsten lige så vigtig som selve koldskålen

Der skal selvfølgelig kammerjunker til en rigtig koldskål, men i denne tid er friske jordbær også et hit.

En god klat vanilleis kan også være prikken over i’et, ligesom en kombination af alle tre muligheder heller ikke er tosset. klatter af flødeskum skulle også være et hit, men så skal der en type knas til synes jeg. Skal det være et drys, der ikke er for mange kalorier i, så anbefaler jeg denne opskrift, som jeg har set hos Emily Salomon.

Uanset om man er til det ene eller andet, når det drejer sig til toppingen, så kast dig ud i det. Fortæl nedenfor hvad du selv foretrækker, eller om du har spændende tips og tricks til sådan en koldskål.

2 KOMMENTARER

SKRIV ET SVAR

Skriv din kommentar her!
Skriv venligst dit navn her