Hjem Opskrifter Hurtige Oldschool kærnemælkskoldskål på bare 10 minutter

Oldschool kærnemælkskoldskål på bare 10 minutter

Nu hvor sommeren rigtig trænger sig på, så stiger tørsten efter kærnemælkskoldskål også. Koldskålen laver du selvfølgelig selv og det tager faktisk ingen tid.

En opskrift på hjemmelavet koldskål der bare tager 10 minutter at lave

en er perfekt som et mellemmåltid, dessert eller hvis du bare trænger til lidt godt. I nedenstående opskrift starter jeg med at piske en æggesnaps. Hvis du har store muskler, så pisk den bare i hånden, men ellers bruges en røremaskine eller en rigtig håndpisker i mormorstilen.

kærnemælksKoldskål med æg

I denne opskrift bruger jeg normalt almindelige æg, som jeg deler. Er der en salmonellafare? Ja, den er til stede. Dog er der efterhånden så få tilfælde i Danmark, at jeg godt tør kaste mig ud i de almindelige æg. For ikke at få sagsanlæg på halsen, så anbefaler jeg at købe pasteuriserede blommer, selvom konsistensen altså er bedre i et almindeligt æg.

Nå, men lad os se på sagerne.

5 fra 1 stemme
Oldschool kærnemælkskoldskål
Samlet tid
10 min
 

Du kan købe den i supermarkedet meget billigere, men hvis du laver den selv, så får du en koldskål som du aldrig har smagt den før. Det er det hele værd.

Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 10 stk æggeblommer
  • 150 gram sukker
  • ½ liter kærnemælk
  • ½ liter ymer eller tykmælk
  • 2 stænger vanille
  • 2 stk citroner
Sådan gør du
  1. Først piskes en æggesnaps af æggeblommer, sukker og vanille. Du får bedst fordelt vanillekornene, hvis du skraber dem ud i sukkeret først. Pisk det hele godt luftigt i 5 minutters tid.

  2. Når snapsen er luftig, vendes forsigtigt ymer/tykmælk, kærnemælk og citronsaften i æggesnapsen uden at piske luften ud af blandingen.

  3. Lad nu koldskålen trække i køleskabet. Gerne en times tid. Tilføjer du de brugte vanillestænger, vil det give yderligere smag til kærnemælken.

Tilbehøret er næsten lige så vigtig som selve koldskålen

Der skal selvfølgelig kammerjunker til en rigtig koldskål, men i denne tid er friske jordbær også et hit.

En god klat vanilleis kan også være prikken over i’et, ligesom en kombination af alle tre muligheder heller ikke er tosset. klatter af flødeskum skulle også være et hit, men så skal der en type knas til synes jeg. Skal det være et drys, der ikke er for mange kalorier i, så anbefaler jeg denne opskrift, som jeg har set hos Emily Salomon.

Uanset om man er til det ene eller andet, når det drejer sig til toppingen, så kast dig ud i det. Fortæl nedenfor hvad du selv foretrækker, eller om du har spændende tips og tricks til sådan en koldskål.

Avatar
Rasmus Jakobsenhttp://Grovkøkkenet.dk
Stifter og administrator af sitet Grovkøkkenet.dk. Med en stor passion for mad og især håndværket bag, har jeg lavet denne hjemmeside som et hobbyprojekt. Jeg håber at kunne udforske flere af de bagvedliggende processer og forhåbentlig udbrede noget af den viden til andre med samme interesse.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Opskrift Vurdering




Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Opskriften på hjemmelavet pancetta, Italiens svar på bacon

Hjemmelavet pancetta er kongen over bacon, og hvem elsker ikke bacon? Den italienske version af bacon hedder pancetta og er mildere og mere parfumeret...

Ekstra jomfru olivenolie, koldpresset tak!

Ekstra jomfru olivenolie er ikke bare olivenolie. Faktisk er det næsten lige så kompleks en verden som når der skal vælges vin. For de...

Støbejern – anvendelse og egenskaber

Støbejern er kort og godt en legering af jern, kulstof og silicium. Det er et tungt materiale, men ganske velegnet til madlavning. Støbejernspande fra Skeppshult I mange hundrede år har man brugt...

Så nemt er det at lave saltsyltede citroner

Saltsyltede citroner er fantastiske. De tilfører et smagsbombardement til enhver ret og leder tankerne direkte til Marokko. Med ganske få ingredienser og med megen...

Recent Comments

Karen Pårup Sørensen on Sådan laver du hjemmelavet yoghurt
Birggitte silkeblomst on Sådan laver du hjemmelavet yoghurt