opskrift på skyæg, eller æggeskyer

5
6119
Skyæg eller æggeskyer

Der kommer løbende mere eller mindre vellykkede madtrends. Også når det kommer til morgenmaden findes der et utal af varianter.

Skyæg trender

Nu er tiden kommet til skyæg, eller æggeskyer, som i bund og grund er en bagt marengs med blød æggeblomme. Det gode ved denne variant er at man kan tilføre krydderier eller andre råvarer direkte i hviderne, inden de bages. Det giver en ny og sjov oplevelse.

God børneret

Hvis man som min ældste søn, har et anstrengt forhold til æg, så er det her et hit. Jeg lavede skyæg med Carl og pludselig var æg lækkert at spise (Dog uden blommen).

Ungerne kan sagtens være med til at piske og krydre hviderne. Samtidig kan de selv vælge, hvad der skal vendes i hviderne af skinke, tomat, ost etc.

Og så er det jo bare sjovt for børn at lave æggeskyer.

Se her hvordan de laves.

5 fra 2 stemmer
Skyæg eller æggeskyer
Udskriv
Skyæg
Forb. tid
3 min
Tilb. tid
12 min
Samlet tid
15 min
 

En alternativ, lækker og luftig æggeret til morgenbordet.

Ret: Morgenmad
Køkken: Verdenskøkkenet
Antal: 1 person
Ingredienser
  • 1 æg
  • 1 drys revet ost
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Varm ovnen op til 180 grader. Del i mellemtiden æggeblomme fra hvider.

  2. Pisk hviderne stive og vend salt og peber i.

    Piske æggehvider
  3. Jeg synes det er en vinder med lidt revet ost i, så det kan du tilføje. Det kan dog udelades, ligesom andet lækkert kan tilføjes. Friske urter feks.

  4. Læg hviden på en bageplade så det har form som en sky. Lav un fordybning øverst til æggeblommen.

    marengs til skyæg
  5. Bag nu hviderne i ovnen 6-8 minutter.

  6. Herefter lægges blommen i fordybningen og de bages igen ca. 4 minutter.

  7. Lad dem køle og sætte sig et minuts tid og server så. De er herlige med en smurt bolle med skinke til.

    Bagte skyæg
Opskriftsnoter

Eksperimenter gerne med de stive hvider. Der kan mikses mange lækre ting i. Fint hakket tomat og purløg eller hvad med blåskimmelost og lidt finthakket løg. Kun fantasien sætter grænser.

Er det “ægge” lækkert?

Æg er fantastisk og kan laves på så mange skønne måder. Dog kan man godt nogle gange køre død i de klassiske tilberedninger. Så gør som mig og prøv denne nye variant af æggeskyer. Fortæl gerne om det er noget der er kommet for at blive, eller om det gdt må gå i glemslen igen. Skriv i kommentarsporet nedenfor.

Kitchen4kids

5 KOMMENTARER

  1. Hej grovkøkkenet det var simpelthen så nemt og det smagte også rigtig godt. Tak for et godt indslag.
    Mvh Johanne

SKRIV ET SVAR

Skriv din kommentar her!
Skriv venligst dit navn her