Partering af kylling – Sådan skærer du en hel kylling ud

0
7

Så skal vi lære om partering af kylling. Det er egentlig relativt nemt, og når man har gjort det et par gange, så er det ingen sag.

Start med partering af kylling

Hvis man gerne vil være lidt kokkeagtig, så er det her man starter.

Grunden til at skille kyllingen i flere stykker, er at der er forskellige kødstykker, som kræver hver deres tilberedning.

Samtidig kan det være, at man gerne vil strække kyllingen over flere dage, og så kan det være godt at dele den i de stykker der skal bruges nu og her, og så fryse resten ned til den kommende uge.

Udskæringerne

De kyllingestykker der findes på kyllingen er:

  • Vingerne
  • Brystkødet
  • Lår (Over og under)

Og så er der til sidst skroget. Faktisk er det en af de vigtigste årsager til at købe en hel kylling og partere den. Skroget, af hvad der ellers skæres fra, er ikke spildt. Det er faktisk guld værd, når man kan lave en helt uimodståelig fond til risotto, supper, saucer eller noget helt tredje.

Sådan gør du

Du kaan læse videre her, for en skriftlig gennemgang af parteringen, men du kan også se videoen øverst i artiklen.

Nå, lad os komme i gang med parteringen af kylling.

  1. Først starter vi med vingerne. Bræk ud i vingen og find skulderledet, tættest på kroppen. Læg et snit, og bræk evt. ud for at løsne ledet. Skær så ned i ledet, og vingen skæres fri.
  2. Hak evt. vingespidserne af. Der er ikke meget kød på, men de giver god smag til en fond.
  3. Så er det lårenes tur. Spred bene på kyllingen og snit ned i huden, så lårene frit kan bøjes udad.
  4. Find ledet inde, hvor låret sider fast på skroget og bræk udad.
  5. Skær derefter ned hvor låret er brækket frit.
  6. Du har nu låret frit, som kan deles yderligere i overlår og underlår. Find den naturlige grænse og skær ned i ledet mellem over- og underlår.
  7. Så er vi tæt på at være i mål. Nu mangler kun de rigtig lækre bryster. Start med at finde brystbenet, der går ned imellem de to brystfileter.
  8. Læg et snit ned langsbrystbenet, nedefra og op. Når du møder modstand rammer du kravebenet (Eller ønskebenet). Skær forsigtig ned langs med det.
  9. Nu skal der bare skrabes langs ben og knogler, til bryststykket er helt frit.
  10. Nu er kyllingen delt i de enkelte stykker, og tilbage står skroget.

Hvilken kylling skal du så vælge

Jeg foretrækker selv Sødams kyllinger. De er økologike og dyrevelfærden er i top. Det er prisen selvfølgelig også, men de er det værd. Læs mere om dem her: Sødam kyllinger

Er partering af kylling virkelig så nemt?

Ja, det er der ingen ben i, skulle jeg lige til at sige, men ben er der dog. Til gengæld er det ikke mange snit der skal lægges, og når først man har gjort det nogle gange, er det ikke særlig svært.

Gi dig i kast med det, og tænk; Hvad kan egentlig gå galt? Det kan godt være at de første forsøg giver lidt ukurante stykker, men pludselig så sidder den i skabet, og så virker du helt kokkeagtig.

 

 

SKRIV ET SVAR

Skriv din kommentar her!
Skriv venligst dit navn her