Hjem Opskrifter Søde sager Popcorn med smag - søde karamelpopcorn

Popcorn med smag – søde karamelpopcorn

Hvem elsker ikke kombinationen af sødt og salt. Saltkarameller er jo et hit, men hvad nu hvis man kunne kombinere det med endnu en fantastisk ting; nemlig popcorn!

I dag gik jeg i krig med at lave karamelpopcorn og “oh boy” hvor de var gode.
Faktisk var det ret nemt og selv om børn og karamel kan være lidt en farlig kombo, så var den ældste alligevel med i køkkenet.

Jeg havde set en youtube video med en gut som lavede karemelpopcorn og så var det jo bare om at komme i gang.

Der skal arbejdes hurtigt med de karamelpopcorn

Det eneste jeg lige vil flage her, er at den varme karamel stivner hurtigt, så når først det hele skal røres sammen, så gælder det om at arbejde hurtigt. Du skal dog ikke stresse over det, men bare sørge for ikke at holde din kaffepause lige dér.

Her får du i hvert fald opskriften på de skønneste popcorn med smag.

Karameliserede popcorn

Popcorn med saltkaramel er en lækker snack der skaber glæde hos både børn og voksne. Her får i min opskrift på de skønne karameliserede popcorn.

Forfatter: Rasmus Jakobsen
Ingredienser
  • 1 dl majs til popcorn
  • 1 sjat olie til popning
  • 200 g sukker (Jeg foretrækker en fin raffineret sukker for en mild karamel)
  • 50 g smør
  • 1 tsk god salt
  • 1 tsk natron
Sådan gør du
  1. Varm olie og majskorn op i gryden til de popper. Dette gøres på middelhøj varme til de alle er poppet. Tag dem så af blusset.

  2. Smelt langsomt sukkeret ved middelvarme i en gryde med høj kant. 

    Karamel smeltes
  3. Når det er smeltet, så tilføres smør og det røres jævnt. Put salten i karamellen.

  4. Nu tilføres natron og der røres godt rundt. Det vil bruse meget op, derfor den store gryde med høj kant. 

  5. Når karamellen er rært jævn igen, så hældes det over popcorn og det hele vendes godt rundt, til alle popcorn er dækket ligeligt.

  6. Fordel de karameliserede popcorn på en bradepande med bagepapir på.

  7. Når de er størknet kan de brydes op med fingrene og de kan spises. Pak dem evt. i en lufttæt beholder, så an de holde nogle dage.

Opskriftsnoter

Skal de udelukkende være søde, så udelades salten i opskriften.

Det er ikke sidste gang jeg laver popcorn med smag.

Har du selv lavet karamelpopcorn, eller har du lavet popcorn med anden smag, så giv gerne dine erfaringer her nedenfor.

Avatar
Rasmus Jakobsenhttp://Grovkøkkenet.dk
Stifter og administrator af sitet Grovkøkkenet.dk. Med en stor passion for mad og især håndværket bag, har jeg lavet denne hjemmeside som et hobbyprojekt. Jeg håber at kunne udforske flere af de bagvedliggende processer og forhåbentlig udbrede noget af den viden til andre med samme interesse.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Opskriften på hjemmelavet pancetta, Italiens svar på bacon

Hjemmelavet pancetta er kongen over bacon, og hvem elsker ikke bacon? Den italienske version af bacon hedder pancetta og er mildere og mere parfumeret...

Ekstra jomfru olivenolie, koldpresset tak!

Ekstra jomfru olivenolie er ikke bare olivenolie. Faktisk er det næsten lige så kompleks en verden som når der skal vælges vin. For de...

Støbejern – anvendelse og egenskaber

Støbejern er kort og godt en legering af jern, kulstof og silicium. Det er et tungt materiale, men ganske velegnet til madlavning. Støbejernspande fra Skeppshult I mange hundrede år har man brugt...

Så nemt er det at lave saltsyltede citroner

Saltsyltede citroner er fantastiske. De tilfører et smagsbombardement til enhver ret og leder tankerne direkte til Marokko. Med ganske få ingredienser og med megen...

Recent Comments

Birggitte silkeblomst on Sådan laver du hjemmelavet yoghurt