Hjem Opskrifter Drikke Rabarbersaft - En sød/syrlig drik til en varm sommeraften

Rabarbersaft – En sød/syrlig drik til en varm sommeraften

Rabarbersaft smager skønt og intenst. Den søde og syrlige smag der kendetegner rabarberen slår ekstra meget igennem i denne opskrift, og i tilgift får man den smukkeste lyserøde drik, der gør sig godt alene eller i drinks.

Rabarbersaft på under en halv time

Når først rabarberne gror, så kan det gå stærkt og de røde stængler er sunde og fyldt med c-vitaminer. Derfor er saft et oplagt valg at give sig i kast med, også selv om det sunde går lidt af, når sukkeret tilføjes. Men man må godt synde bare en gang imellem.

Læs i øvrigt mere om rabarber her hos Havenyt

Her får du opskriften:

Rabarbersaft
Forb. tid
25 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
30 min
 

Et bundt rabarber fra haven og så er du i gang. Skyl, hak og kog, så er du stort set færdig.

Ret: Drinks
Køkken: Verdenskøkkenet
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 500 g rabarber
  • 2 kardemommekapsel
  • saften af 1 citron
  • 1 l vand
  • 175 - 250 g rørsukker (bruger selv 175g)
  • ½ vaniljestang
Sådan gør du
  1. Skær rabarberne i skiver og kom dem i en gryde. 

  2. Tilsæt sukker, vand og krydderier. Kog op og lad det trække på kogepunktet i 5 minutter.

  3. Sluk for blusset og lad saften afkøle.

  4. Derefter sigter du den og derefter hælder den gennem et klæde.

  5. Kom saften på en skoldet flaske eller 2 mindre og opbevar på køl. Saften kan holde sig 2-3 uger i køleskab.

  6. Fortynd saften med ca. 1/3 vand, evt. med brus. 
    Cava eller prosseco i stedet for vand er luksussaft for voksne.

Opskriftsnoter

Rabarber-cosmopolitan: (ikke klassisk, men meget dejlig og tøset) Smag ufortyndet rabarbersaft til med vodka, cointreau og citronsaft, servér med knust is.

For mange rabarber i haven?

Når du plukker rabarber, så holder de sig bedst i køleskabet. Pak dem ind i en plasticpose, så holder de et par uger.

Alternativt kan de skæres op og fryses ned. Så har du ”friske” rabarber året rundt. Også hvis du vil lave saft igen senere på året.

Giv dig i kast med rabarbersaften og kom med din mening nedenfor. Har du tips, tricks eller andre kommentarer, så skriv også gerne nedenfor.

Martin Jensen
Martin Jensen
En af Grovkøkkenets følgere der har fået ordet. Martin er fra Rødovre og er mere end almindelig madglad. Han har en stor interesse for lækre råvarer, som han eksperimenterer med og tilbereder fra bunden. Ved siden af jobbet som ansvarlig for Krügers interne trykkeri, bruger han tiden i køkkenet så meget som muligt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Opskriften på hjemmelavet pancetta, Italiens svar på bacon

Hjemmelavet pancetta er kongen over bacon, og hvem elsker ikke bacon? Den italienske version af bacon hedder pancetta og er mildere og mere parfumeret...

Ekstra jomfru olivenolie, koldpresset tak!

Ekstra jomfru olivenolie er ikke bare olivenolie. Faktisk er det næsten lige så kompleks en verden som når der skal vælges vin. For de...

Støbejern – anvendelse og egenskaber

Støbejern er kort og godt en legering af jern, kulstof og silicium. Det er et tungt materiale, men ganske velegnet til madlavning. Støbejernspande fra Skeppshult I mange hundrede år har man brugt...

Så nemt er det at lave saltsyltede citroner

Saltsyltede citroner er fantastiske. De tilfører et smagsbombardement til enhver ret og leder tankerne direkte til Marokko. Med ganske få ingredienser og med megen...

Recent Comments

Karen Pårup Sørensen on Sådan laver du hjemmelavet yoghurt
Birggitte silkeblomst on Sådan laver du hjemmelavet yoghurt