Hjem Opskrifter Sådan laver du Amerikanske pandekager med kærnemælk

Sådan laver du Amerikanske pandekager med kærnemælk

Især til brunch egner de amerikanske pandekager sig godt. Her i grovkøkkenet, vil vi gerne vise jer den originale opskrift på ”real American pancakes”.

Det vigtigste ved disse små tykke basser er, at de skal være luftige og svampede, uden at virke klæge i det.

Herfra kan der varieres fra den ærkeamerikanske version med sirup og bacon, og over til den mere moderne med en klat skyr, honning og friske bær på.

For at lave amerikanske pandekager med kærnemælk skal du bruge

  • 300 g hvedemel
  • 4 spsk sukker
  • 3 tsk bagepulver
  • 6 spsk god smagsneutral olie
  • 1 æg
  • 2 dl kærnemælk (Buttermilk)
  • 2 dl mælk
  • Et nip salt
  • 25 g smør til stegningen

Sådan laver du amerikanske pandekager:

  1. Bland mel, sukker, bagepulver og salt i en skål.
  2. Pisk olie, kærnemælk, mælk og æg.
  3. Bland indholdet af de to skåle og rør indtil dejen er jævn og der ingen klumper er.
  4. Varm en pande op, til den er jævnt varm og kom så en klat smør på.
  5. Hæld en generøs skefuld dej på panden. En stor pande kan klare ca. 4 pandekager ad gangen.
  6. De bør være tykkere og mere svampede end en almindelige pandekager.
  7. Når overfladen er fyldt med bobler, vendes pandekagen.
  8. Pandekagen skal være gylden på overfladen, ikke mørk. Hvis den er for mørk så skru ned for blusset, ellers ender du med en bitter bismag.
  9. Når den er gylden på modsatte side, er den færdig.

Vil du gerne lave Blueberry pancakes, eller på blåbærpandekager på dansk, så tilføres en lille håndfuld blåbær til dejen, kort tid inden de skal vendes på panden.

Dette gør sig også gældende for andre bær.

Rigtige amerikanske pandekager med sirup og bacon

Ahornsirup er skønt til, og prøv så alligevel at give den amerikanske tradition, med bacon, et forsøg.

Steg baconen på panden og drys begge sider med en smule brun farin. Den salte og søde kombination er en vinder.

Det var en klassisk opskrift på en amerikansk pandekage, men pandekager er jo meget mere end dette. Læs alt om pandekager her.

Hvorfor kærnemælk?

Det springende punkt i denne opskrift er kærnemælken, der bidrager med det skarpe element til det søde og fede. De kan laves uden, hvis man ikke har kærnemælk i køleskabet søndag morgen, men jeg synes nu alligevel, det giver en ekstra dimension.

Kærnemælk svarer til det engelske ord buttermilk(smørmælk), og de to ord kombineret giver også et ganske præcist billede af, hvad det egentlig er.

Kærnemælk er det lidt vandede produkt, der opstår når der kærnes smør.

Det er faktisk fedtet der presses ud af fløden og samler sig, under kærningen, når der skal laves smør. Den flydende væske, der er tilbage, det er kærnemælken.

Du kan altså sagtens lave kærnemælk hjemme selv, samtidig med at du får lavet en utrolig lækker smør. Så skulle du have fløde til overs, som du ikkeved hvad du skal bruge til, så pisk den til det skiller.

Men forvent et lidt anderledes resultat end meget af det kærnemælk der står på hylderne i supermarkedet. Det er nemlig ofte ikke kærnemælk i traditionel forstand.

Det største mejeri Arla benytter sig af minimælk tilsat en mælkesyrekultur.

Vil du prøve rigtig kærnemælk, så anbefaler jeg Thisemejeriets version.

Smør lavet på fløde er i øvrigt også lidt anderledes end det du kan forvente på hylderne i supermarkedet. I Danmark laves smør nemlig på syrnet fløde, så vil du lave smør som du kender det, så brug en cremefraiche 38%.

Avatar
Rasmus Jakobsenhttp://Grovkøkkenet.dk
Stifter og administrator af sitet Grovkøkkenet.dk. Med en stor passion for mad og især håndværket bag, har jeg lavet denne hjemmeside som et hobbyprojekt. Jeg håber at kunne udforske flere af de bagvedliggende processer og forhåbentlig udbrede noget af den viden til andre med samme interesse.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Opskriften på hjemmelavet pancetta, Italiens svar på bacon

Hjemmelavet pancetta er kongen over bacon, og hvem elsker ikke bacon? Den italienske version af bacon hedder pancetta og er mildere og mere parfumeret...

Ekstra jomfru olivenolie, koldpresset tak!

Ekstra jomfru olivenolie er ikke bare olivenolie. Faktisk er det næsten lige så kompleks en verden som når der skal vælges vin. For de...

Støbejern – anvendelse og egenskaber

Støbejern er kort og godt en legering af jern, kulstof og silicium. Det er et tungt materiale, men ganske velegnet til madlavning. Støbejernspande fra Skeppshult I mange hundrede år har man brugt...

Så nemt er det at lave saltsyltede citroner

Saltsyltede citroner er fantastiske. De tilfører et smagsbombardement til enhver ret og leder tankerne direkte til Marokko. Med ganske få ingredienser og med megen...

Recent Comments

Birggitte silkeblomst on Sådan laver du hjemmelavet yoghurt