Hjem Opskrifter Tilbehør Sådan laver du din egen sennep på kun 2 minutter

Sådan laver du din egen sennep på kun 2 minutter

Den brændende fornemmelse efterfulgt af en desperat gispen efter vejret, når man får en virkelig stærk sennep, er noget af det bedste. Her får I min version med rom og honning.

Sennep betragtes som en gammel lægeurt. Det var især forkølelse, forstoppelse og hovedpine det skulle være godt for. Ud over at være et lægemiddel så smager det rigtig godt, og har derfor vundet indpas på frokostbordet over hele verdenen.

Sådan laver du sennep

I bund og grund røres sennepspulver op med en syre, som i de fleste tilfælde er eddike.
Dertil kan føjes forskellige smagsgivere, hvor jeg bruger honning og rom i min.

Du kan her se de enkelte ingredienser, som bare skal mixes sammen til en jævn masse.

Ingredienser sennep

Når du går i gang, så kan du bruge en blender, men jeg synes det er mindst lige så hurtigt at røre det sammen i en skål selv.

Opskrift på sennep
Samlet tid
5 min
 

Det er meget hurtigt at røre sin egen sennep sammen. Den kan spises med det samme, men blir kun bedre af at trække lidt i køleskabet.

Ret: Tilbehør
Køkken: Klassisk Dansk
Forfatter: Rasmus Jakobsen
Ingredienser
  • 1 dl Sennepspulver (Jeg bruger Colmans for en balanceret smag)
  • 1 spsk Flormelis
  • 2 spsk Honning
  • 1 dl Creme Fraiche
  • 2 spsk Mørk rom
Sådan gør du
  1. Start med at røre sennepspulver sammen med creme fraiche og rom.

  2. Tilføj honning og flormelis og rør til en ensartet masse.

  3. Sennepen skal være lind, da den vil sætte sig i køleskabet.

  4. Smag til med salt og evt. en smule honning mere for at ramme den perfekte balance.

Opskriftsnoter

En god sennep skal gerne rive lidt i næsen, hvis man spørger mig, og det gør den her version. Samtidig har den en god sødme. Juster gerne med mere honning, hvis den bliver for kras.

Prøv at lave denne opskrift og tag den med til julefrokosten. Mon ikke den nok skal tage kegler? Evt. til en god hjemmelavet rullepølse.

Se i øvrigt disse 10 ting du måske ikke vidste om sennep. Der er nogle meget sjove facts. Blandt andet kan sennep dateres næsten 2.000 år tilbage, til år 42 .

Fortæl mig gerne, hvad du synes om senneppen i kommentarfeltet nedenfor, eller kom med gode tips og tricks til hvad du bruger din sennep til.

Avatar
Rasmus Jakobsenhttp://Grovkøkkenet.dk
Stifter og administrator af sitet Grovkøkkenet.dk. Med en stor passion for mad og især håndværket bag, har jeg lavet denne hjemmeside som et hobbyprojekt. Jeg håber at kunne udforske flere af de bagvedliggende processer og forhåbentlig udbrede noget af den viden til andre med samme interesse.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Opskriften på hjemmelavet pancetta, Italiens svar på bacon

Hjemmelavet pancetta er kongen over bacon, og hvem elsker ikke bacon? Den italienske version af bacon hedder pancetta og er mildere og mere parfumeret...

Ekstra jomfru olivenolie, koldpresset tak!

Ekstra jomfru olivenolie er ikke bare olivenolie. Faktisk er det næsten lige så kompleks en verden som når der skal vælges vin. For de...

Støbejern – anvendelse og egenskaber

Støbejern er kort og godt en legering af jern, kulstof og silicium. Det er et tungt materiale, men ganske velegnet til madlavning. Støbejernspande fra Skeppshult I mange hundrede år har man brugt...

Så nemt er det at lave saltsyltede citroner

Saltsyltede citroner er fantastiske. De tilfører et smagsbombardement til enhver ret og leder tankerne direkte til Marokko. Med ganske få ingredienser og med megen...

Recent Comments

Birggitte silkeblomst on Sådan laver du hjemmelavet yoghurt