Sådan laver du din egen sennep på kun 2 minutter

0
746
Sennep opskrift

Den brændende fornemmelse efterfulgt af en desperat gispen efter vejret, når man får en virkelig stærk sennep, er noget af det bedste. Her får I min version med rom og honning.

Sennep betragtes som en gammel lægeurt. Det var især forkølelse, forstoppelse og hovedpine det skulle være godt for. Ud over at være et lægemiddel så smager det rigtig godt, og har derfor vundet indpas på frokostbordet over hele verdenen.

Sådan laver du sennep

I bund og grund røres sennepspulver op med en syre, som i de fleste tilfælde er eddike.
Dertil kan føjes forskellige smagsgivere, hvor jeg bruger honning og rom i min.

Du kan her se de enkelte ingredienser, som bare skal mixes sammen til en jævn masse.

Ingredienser sennep

Når du går i gang, så kan du bruge en blender, men jeg synes det er mindst lige så hurtigt at røre det sammen i en skål selv.

Opskrift på sennep
Samlet tid
5 min
 

Det er meget hurtigt at røre sin egen sennep sammen. Den kan spises med det samme, men blir kun bedre af at trække lidt i køleskabet.

Ret: Tilbehør
Køkken: Klassisk Dansk
Forfatter: Rasmus Jakobsen
Ingredienser
  • 1 dl Sennepspulver (Jeg bruger Colmans for en balanceret smag)
  • 1 spsk Flormelis
  • 2 spsk Honning
  • 1 dl Creme Fraiche
  • 2 spsk Mørk rom
Sådan gør du
  1. Start med at røre sennepspulver sammen med creme fraiche og rom.

  2. Tilføj honning og flormelis og rør til en ensartet masse.

  3. Sennepen skal være lind, da den vil sætte sig i køleskabet.

  4. Smag til med salt og evt. en smule honning mere for at ramme den perfekte balance.

Opskriftsnoter

En god sennep skal gerne rive lidt i næsen, hvis man spørger mig, og det gør den her version. Samtidig har den en god sødme. Juster gerne med mere honning, hvis den bliver for kras.

Prøv at lave denne opskrift og tag den med til julefrokosten. Mon ikke den nok skal tage kegler? Evt. til en god hjemmelavet rullepølse.

Se i øvrigt disse 10 ting du måske ikke vidste om sennep. Der er nogle meget sjove facts. Blandt andet kan sennep dateres næsten 2.000 år tilbage, til år 42 .

Fortæl mig gerne, hvad du synes om senneppen i kommentarfeltet nedenfor, eller kom med gode tips og tricks til hvad du bruger din sennep til.

SKRIV ET SVAR

Skriv din kommentar her!
Skriv venligst dit navn her