Stikkelsbær og hyldeblomst fizz – En rigtig sommerdrink

0
2
Stikkelsbr og hyldeblomst fizz

Hvis man stå med en stor bunke stikkelsbær, bør man unde sig selv en læskende sommerdrink i solen. Dette er en fizz der vel kan defineres som en syrlig sirup toppet op med en brusende væske.

Stikkelsbær i drinks

Stikkelsbær har en speciel syrlighed, der ligesom rabarber er et skønt og anderledes indslag, når det kommer til drinks. De er derfor ideelle til en sour, og i dette tilfælde en fizz, der er en sour toppet med noget sprudlende. I dette tilfælde er det en prosecco, for det synes jeg passer bedst til. Cava kan også gå an.

Stikkelsbær og hyldeblomst fizz

Stikkelsbær er en selvfølge, men eller skal bruges lidt af den hyldeblomstsaft, som du måske har lavet lidt tidligere på sommeren, citron, sukker og prosecco.

Så ligger du inde med disse ingredienser, så vil du snart have dig en ny favoritdrink. Her kommer opskriften:

Stikkelsbær drink
Udskriv
Opskriften på stikkelsbær og hyldeblomst fizz

Bobler er altid godt, og en prosecco endnu bedre. Hvis man så samtidig tilføjer smagen af stikkelsbær og hyldeblomst, så vil jublen ingen ende tage.

Ret: Drinks
Køkken: Verdenskøkkenet
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 15 stikkelsbær
  • 1 spsk sukker
  • ½ citron (Saften heraf)
  • 2-3 spsk hyldeblomstsft
  • prosecco (Til at toppe op med)
Sådan gør du
  1. Start med putte bærene i et stort glas, eller endnu bedre en shaker. Tilfør sukker og mos det hele med en muddler, eller andet brugbart.

    Stikkelsbær i glas
  2. Når sukkeret er opløst i saften fra bærene, tilføjes hyldeblomst og citron.

    Citron tilføjes
  3. Ryst eller rør det hele sammen med nogle isklumper, så det blir iskoldt. 

  4. Si væsken igennem en si og fordel det i to glas.

    sour i glas
  5. Top op med prosecco og nyd drinken som den er.

Tag dem direkte fra busken

Det gode ved denne drink er, at man ikke behøver mange bær før der er til en drink. Det betyder at du kan gå og plukke dem lidt efter lidt når de skal bruges. Har du dog rigtig mange, så pluk en stor portion og lav en dejlig marmelade af dem.

Giv gerne dit bud på brug af disse skønne bær nedenfor, eller fortæl mig hvad du synes om drinken.

 

SKRIV ET SVAR

Skriv din kommentar her!
Skriv venligst dit navn her