Støbejern – anvendelse og egenskaber

0
4200

Støbejern er kort og godt en legering af jern, kulstof og silicium. Det er et tungt materiale, men ganske velegnet til madlavning.

Støbejernspande fra Skeppshult

I mange hundrede år har man brugt støbejern i madlavningen. Det er køkkenudstyr, der har været værdsat på grund af holdbarheden, men også den jævne varmefordeling. Samtidig holder den varmen længe, når først den er varmet op, så et råd herfra er at stege sin bøf på en støbejernspande. Det er vigtigt at temperaturen ikke falder drastisk, når bøffen lægges på, og hertil er støbejern altså ideelt.

Skeppshult laver nogle fantastiske produkter, som kan købes hos Home Supply der tilbyder Danmarks største sortiment og de bedste priser på køkkenudstyr til private og restauranter.

Skeppshult er et svensk mærke der producerer støbejernspander af professionel kvalitet med 25 års garanti.

Støbejernsgryde

Også støbejernsgryderne er kendetegnende ved ovenstående. Samtidig holder de så godt på varmen, at det faktisk er energibesparende, når der skal laves simremad.

Og så er sådan en gryde jo, ikke helt uvæsenligt, flot at sætte på bordet.

Find Skeppshult-produkter her

Rengøring af støbejern

Ja, her er ”the down side”. Du kan nemlig ikke smide dit støbejern i opvaskemaskinen. Når det så er sagt, så er det ganske nemt at rengøre, modsat den opfattelse der kan være af materialet. Vask panden med det samme og giv den en smule olie, så står den perfekt.

Vælg en Gastroback vacuumpakker

Skal du køre den helt ud med bøffen, så smider du den lige i sous vide. Selv har jeg investeret i en billig stav fra Kvickly, men skal der rigtig leges, så skal der en ordentlig vacuumpakker til. Her kan jeg anbefale en Gastroback vacuumpakker. Ud over at kunne marinere og tilberede i poser, så gør Gastroback vacuumpakkeren, det nemt at gemme mad i portioner og øge holdbarheden.

*Annonce – Denne artikel er skrevet på baggrund af direkte betaling eller sponsorerede produkter. Det vil til en hver tid være mine egne ord og mine egne holdninger der kommer til udtryk. Jeg skriver kun om det jeg selv kan stå inde for. Dog er betalte indlæg, reklamer og andet en nødvendighed for at kunne køre dette univers, så I kan blive ved med at få  de bedste og lækreste opskrifter, tips og tricks samt meget andet.*

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here