Hjem Opskrifter Morgenmad Syndig chokoladesirup - Enkel og hurtig opskrift

Syndig chokoladesirup – Enkel og hurtig opskrift

Nogle af de mest simple ting, er ofte også dem der bringer de store overraskelser. Noget så enkelt som en chokoladesirup kan fuldstændig ændre en masse retter i dit køkken og løfte dem til nye højder.

Hvad er sirup egentlig for noget?

Sirup er en sejtflydende sukkeropløsning. Det meget høje sukkerindhold på ca. 80 % gør at det kan holde sig længe. Jeg laver tit sirup og bruger dem til alt fra pandekager, risalamande, morgengrød og ikke mindst is. Denne chokoladesirup er en fantastisk ledsager til dessertkøkkenet, men går også fint til drikkevarer. Et skvæt i kaffen, når det skal være ekstra hyggeligt, eller brug siruppen i en hjemmelavet Irish Cream.
Den kan oven i købet bruges i saucer. Ja kun fantasien sætter grænser.

Du skal til din chokoladesirup bruge:

50 g godt kakaopulver
250 ml vand
500 g sukker
1 knivspids salt
1 tsk vanilleessens eller 2 tsk. vanillesukker

Sådan gør du:

Brug for det første en kakao af ordentlig kvalitet. Det gør hele forskellen. Jo bedre kakao desto bedre sirup ender du med.

Bland kakao og vand i en gryde og varm stille og roligt op ved middel varme. Pisk for at opløse kakaoen. Når kakaoen er opløst, tilsætter du sukkeret og så varmer du op indtil blandingen begynder at småkoge. Lad det koge svagt et par minutter, til sukkeret er helt opløst. Det er vigtigt at piske under hele opvarmningen og vær meget opmærksom på at blandingen ikke begynder at koge for meget eller endnu værre, koger over! Efter de nogle minutter slukker du for varmen og tilsætter salt og vanille.

Lad det hele køle helt ned og hæld chokoladesiruppen på flaske. Opbevar i køleskabet, så vinder du lige lidt længere holdbarhed.

Lav rigeligt og put det i små flasker. Det er en glimrende værtindegave.

Prøv det og fortæl mig om ikke det er himmelske dråber.

Avatar
Rasmus Jakobsenhttp://Grovkøkkenet.dk
Stifter og administrator af sitet Grovkøkkenet.dk. Med en stor passion for mad og især håndværket bag, har jeg lavet denne hjemmeside som et hobbyprojekt. Jeg håber at kunne udforske flere af de bagvedliggende processer og forhåbentlig udbrede noget af den viden til andre med samme interesse.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Opskriften på hjemmelavet pancetta, Italiens svar på bacon

Hjemmelavet pancetta er kongen over bacon, og hvem elsker ikke bacon? Den italienske version af bacon hedder pancetta og er mildere og mere parfumeret...

Ekstra jomfru olivenolie, koldpresset tak!

Ekstra jomfru olivenolie er ikke bare olivenolie. Faktisk er det næsten lige så kompleks en verden som når der skal vælges vin. For de...

Støbejern – anvendelse og egenskaber

Støbejern er kort og godt en legering af jern, kulstof og silicium. Det er et tungt materiale, men ganske velegnet til madlavning. Støbejernspande fra Skeppshult I mange hundrede år har man brugt...

Så nemt er det at lave saltsyltede citroner

Saltsyltede citroner er fantastiske. De tilfører et smagsbombardement til enhver ret og leder tankerne direkte til Marokko. Med ganske få ingredienser og med megen...

Recent Comments

Karen Pårup Sørensen on Sådan laver du hjemmelavet yoghurt
Birggitte silkeblomst on Sådan laver du hjemmelavet yoghurt