Syndig chokoladesirup – Enkel og hurtig opskrift

0
703

Nogle af de mest simple ting, er ofte også dem der bringer de store overraskelser. Noget så enkelt som en chokoladesirup kan fuldstændig ændre en masse retter i dit køkken og løfte dem til nye højder.

Hvad er sirup egentlig for noget?

Sirup er en sejtflydende sukkeropløsning. Det meget høje sukkerindhold på ca. 80 % gør at det kan holde sig længe. Jeg laver tit sirup og bruger dem til alt fra pandekager, risalamande, morgengrød og ikke mindst is. Denne chokoladesirup er en fantastisk ledsager til dessertkøkkenet, men går også fint til drikkevarer. Et skvæt i kaffen, når det skal være ekstra hyggeligt, eller brug siruppen i en hjemmelavet Irish Cream.
Den kan oven i købet bruges i saucer. Ja kun fantasien sætter grænser.

Du skal til din chokoladesirup bruge:

50 g godt kakaopulver
250 ml vand
500 g sukker
1 knivspids salt
1 tsk vanilleessens eller 2 tsk. vanillesukker

Sådan gør du:

Brug for det første en kakao af ordentlig kvalitet. Det gør hele forskellen. Jo bedre kakao desto bedre sirup ender du med.

Bland kakao og vand i en gryde og varm stille og roligt op ved middel varme. Pisk for at opløse kakaoen. Når kakaoen er opløst, tilsætter du sukkeret og så varmer du op indtil blandingen begynder at småkoge. Lad det koge svagt et par minutter, til sukkeret er helt opløst. Det er vigtigt at piske under hele opvarmningen og vær meget opmærksom på at blandingen ikke begynder at koge for meget eller endnu værre, koger over! Efter de nogle minutter slukker du for varmen og tilsætter salt og vanille.

Lad det hele køle helt ned og hæld chokoladesiruppen på flaske. Opbevar i køleskabet, så vinder du lige lidt længere holdbarhed.

Lav rigeligt og put det i små flasker. Det er en glimrende værtindegave.

Prøv det og fortæl mig om ikke det er himmelske dråber.

SKRIV ET SVAR

Skriv din kommentar her!
Skriv venligst dit navn her