Hjem Tema

Tema

Racemjød fra Malling Mjød er den nye dreng i klassen

Mjød vinder større indpas og er kendt som alle vines moder. Derfor er det nærliggende at sætte fokus på  i Grovkøkkenet.dk’s serie om råvarer...

Tang – Havets salat med masser af saft og kraft

Tang kan indgå i næsten al slags mad. Derfor er det et oplagt næste valg i min serie om råvarer. Udråbt som superfood og...

Stikkelsbær og hyldeblomst fizz – En rigtig sommerdrink

Hvis man stå med en stor bunke stikkelsbær, bør man unde sig selv en læskende sommerdrink i solen. Dette er en fizz der vel...

Partering af kylling – Sådan skærer du en hel kylling ud

Så skal vi lære om partering af kylling. Det er egentlig relativt nemt, og når man har gjort det et par gange, så er...

Østers – Fra stillehavet til Limfjorden

Champagne og østers. Ja, det er noget der går særlig godt sammen. Det er også en eksklusiv spise, og det kommer til dels af...

Bulgur – Alt at vide samt opskriften på en klassisk tabouleh

Bulgur som råvare. Det er blevet sommer, og sommeren kalder på noget let. Her vil jeg gerne slå et slag for Bulguren, der er...

Nemme svampede muffins med banan og chokolade

Elsker du også muffins? Så får du her en lækker og klassisk version, dog med det twist der ligger i chokoladen. Jeg har nemlig...

Alt om chokolade og hvordan du selv kan lave det

Det her er en sponsoreret artikel. Det er det fordi jeg har fået noget chokolade tilsendt som jeg er faldet pladask for. Men mere...

Hjemmelavet bearnaisesauce fra bunden

Bearnaisesauce er for mange kronen på værket når der serveres en god bøf. Efter i en årrække at have haft et dårligt ry, i form...

Cremet tomatsuppe med friske tomater

Så står den på tomatsuppe med friske tomater, for de mindste. I samarbejde med Kitchen4kids vil jeg den kommende tid have fokus på børn i...

Timm Vladimir om danskernes madvaner og sandwich fra tanken

Som TV-vært på ”Den Store Bagedyst”, kogebogsforfatter, indehaver af Timm Vladimirs Køkken i Valby og meget mere, har Timm Vladimir om nogen fingeren på...

Børn i køkkenet – Tag dem med og få masser af sjove oplevelser

Vores begejstring for mad, starter oftest i de spæde barneår og derfor ser jeg det som en vigtig ting, at vi bliver bedre til...
- Advertisment -

Most Read

Opskriften på hjemmelavet pancetta, Italiens svar på bacon

Hjemmelavet pancetta er kongen over bacon, og hvem elsker ikke bacon? Den italienske version af bacon hedder pancetta og er mildere og mere parfumeret...

Ekstra jomfru olivenolie, koldpresset tak!

Ekstra jomfru olivenolie er ikke bare olivenolie. Faktisk er det næsten lige så kompleks en verden som når der skal vælges vin. For de...

Støbejern – anvendelse og egenskaber

Støbejern er kort og godt en legering af jern, kulstof og silicium. Det er et tungt materiale, men ganske velegnet til madlavning. Støbejernspande fra Skeppshult I mange hundrede år har man brugt...

Så nemt er det at lave saltsyltede citroner

Saltsyltede citroner er fantastiske. De tilfører et smagsbombardement til enhver ret og leder tankerne direkte til Marokko. Med ganske få ingredienser og med megen...