Verdens bedste flæskesvær lavet i ovnen

0
24
Sådan laver du flæskesvær - Verdens bedste flæskesvær

Ja ja, verdens bedste flæskesvær er jo en smagssag, men disse flæskesvær er faktisk helt uimodståelige. Let puffede, knasende sprøde og med en skøn saltning kalder de på en rigtig kold øl, eller et glas champagne.

Overraskende nemt at lave verdens bedste flæskesvær

Det er faktisk ikke særlig svært, at lave sine egne flæskesvær. “Kogt” helt ned, så koges flæskesværene i saltet vand og herefter tilberedes de i ovnen med ekstra salt på. Ja, så nemt er det.

En tør svær er en glad svær

Det vigtigste at huske er at sværen efter kogning skal tørres godt af inden den kommer i ovnen. Hvis der stadig sidder vand på sværen vil den koge frem for at stege, og den får svært ved at blive ordentlig sprød.

Få en ensartet sprød svær

Det er ikke svært at få en ensartet sprød svær i ovnen. Selvfølgelig skal ovnen varme nogenlunde ensartet, men det gør de fleste ovne i dag.

Det vigtigste er at vende dem en eller to gange undervejs. Halvvejs i processen kan I lige vurdere om den ene side mangler lidt, så kan I dreje bradepanden en omgang. Husk at vende dem en enkelt gang eller to undervejs. På den måde opnår man en ensartet sprød svær.

Halvdelen af succesen ligger i opkogningen inden, hvor porerne i sværen åbnes og bliver modtagelig for saltningen og varmepenetrationen.

Sådan laver du flæskesvær - Verdens bedste flæskesvær
Udskriv
Verdens bedste flæskesvær i ovnen
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
45 min
Samlet tid
50 min
 

Duften af hjemmelavede flæskesvær er ikke til at gå fejl af. Den skønne og insisterende odør der breder sig i huset, når du laver dine svær, går lige i hjertet på en rigtig gourmand.

Ret: Snack
Køkken: Klassisk Dansk
Ingredienser
  • 1 stk fersk svinehud (skær den fra din kamsteg eller spørg slagteren om et stort stykke)
  • groft salt
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.

    Imens strimler du sværen op og sværen koges i godt saltet vand 10 minutter.

    Kog sværen først
  2. Dræn vandet og tør sværen godt af. Nu fordeles den på en bradepande dækket med bagepapir. Salt flæskesværen godt.

    Her ligger de frit, men du kan evt. rette dem ud og lægge en bageplade over og presse dem, så de ikke krøller sammen. Så får man lige flæskesvær. Personligt holder jeg mest af de krøllede typer.

    Den aftørrede svær lægges op og saltes
  3. Stil dem i ovnen i ca. en halv time. Vend dem en gang eller to undervejs.
    Sværen er færdig når den er gulden og sprød, som på billedet.

Opskriftsnoter

Spis dem som snack eller tilbehør. Gerne til et godt glas hjemmelavet øl eller et lille glas tør mjød.

Pift dine flæskesvær op med smag

Overrask dine gæster med flæskesvær der smager af noget. Dette gøres nemt med en kryddersalt.

I en morter tilføres salt og enebær og det knuses sammen til en kryddersalt. Så har du en skøn smagende salt af enebær. Dette kan også bruges med en kvist rosmarin og salt i en morter. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Skal du have mexikansk aften med gutterne, så laver du en salt bestående af spidskommen og chillipulver. Det er en snack der tager kegler.

Og ellers så prøv min favorit; Flæskesvær med Jalapeños.

Til dette skal du bruge en jalapeñossalt:

  1. Start med at blende din jalapeños
  2. Tilfør en god håndfuld salt og blend et par gange.
  3. Nu er salten lidt våd i det, så den bredes ud i en bradepande i et tyndt lag.
  4. Stil det til tørring i ovnen ved ca 50C i ca 1time.
  5. Herefter køles salten af og puttes på glas.

Nu kan du salte dine flæskesvær inden de kommer i ovnen med salt efter egen smag.

Du kan også købe dig til sjove smage. Her er det .

Andre tilberedningsmuligheder

Du kan lave dine flæskesvær på mange måder. Det kan også være denne med rødvin og laurbær;

  • I ovnen
  • I friture
  • På grillen
  • Over bål

En kommentar til flæskesvær lavet over bål, så er det nok den mindst egnede fremgangsmåde. Det høje fedtindhold vil have tendens til at antænde, når det drypper ned på ilden. Så vil jeg anbefale at lave dem på en pande over bålet. Men igen, så sørg for at hælde fedt fra løbende, så man ikke står med en pande med ild i. Men stadig er den en skøn ting, når man er på telttur med gutterne.

I frituren er også en fin måde at tilberede dem på, men min foretrukne er altså ovnen.
Vælger du at friturestege dine flæskesvær skal de stadig have et opkog i vand og drysses grundigt med salt, før de kommes i det varme fedtstof.
Flæskesværene tages op når de er gyldne og sprøde.

Det var lidt om hvor nemt det faktisk er at lave verdens bedste flæskesvær. Hvad er din favorit?

SKRIV ET SVAR

Skriv din kommentar her!
Skriv venligst dit navn her