5 fra 1 stemme
Pizzadej opskrift , hurtig og nem
Den nemme og hurtige pizzadej
Forb. tid
1 t
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
1 t 10 min
 

Her har vi den ideelle opskrift til dig der har travlt, den tidspressede børnefamilie eller hvis du bare ønsker dig et hurtigt måltid. Den skal ikke hæve natten over, eller i flere timer. Faktisk tager det kun en time fra start til pizzaen er i ovnen. Lige præcis den tid det tager din bagesten at varme op.

Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Ingredienser
  • 5 dl hvedemel
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 dl lunken vand håndvarmt
  • 1 tsk sukker
  • 25 g gær eller 6 gram tørgær
  • 1 tsk salt
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til max. Der skal bare fuld knald på. Hvis du har en bagesten skal den forvarmes sammen med ovnen i ca. 1 time.

  2. Udrør gæren i den lunkne vand og tilsæt sukker, salt og olivenolie. Lunken vand er ca. 35 grader. For koldt så vågner gæren ikke helt og for varmt, så dræber man gærceller.

  3. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt under omrøring. Når dejen begynder at blive fast tages den ud af skålen og æltes igennem på en ren, meldrysset overflade. Tilføj eventuelt lidt ekstra mel hvis dejen føles for klæbrig, men gi den lige tid. Der skal æltes godt igennem i 5 min som minimum.

  4. Put dejen tilbage i skålen og lad den hæve tildækket en times tid ved stuetemperatur.

  5. Rul dejen til en flad pizza og dæk den med tomatsauce og dine favorit toppings. Bag den til skorpen er gylden og osten er smeltet. Ca. 10 min afhængig af ovnens temperatur.

Opskriftsnoter

Den mel du bruger har betydning for resultatet. Noget mel suger mer væde end andet, så forsøg dig frem.

Du ved at din pizzadej er god, når den virker elastisk.