Tomatsuppe med friske tomater
Carls cremede tomatsuppe med friske tomater
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
35 min
 

tomatsuppe er skønt året rundt. Om vinteren er det en dejlig sjælevarmer, men om sommere kan smagen af solmodne tomater også trække et smil frem på læben.

Ret: Hovedret
Køkken: Verdenskøkkenet
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 ds Hakkede tomater
  • 4-5 store Tomater
  • 3 stk Gulerødder
  • 2 fed Hvidløg
  • 1/2 liter Hønseboullion
  • 1 klat Smør
  • 1 skvær Hvidvin
  • 1 dl Piskefløde
Sådan gør du
  1. Skær grønt i mindre stykker. Det skal blendes til sidst så pænt ens stykker behøver det ikke at være.

  2. Svits hvidløg og gulerødder i smøret. Når det begynder at få lidt farves tilsættes de friske tomater. 

  3. De hakkede tomater, boullion og vin tilsættes. Det koger til gulerødderne er helt møre.

  4. Blend det hele godt og tilfør fløden for en cremet finnish.

    Smag til med salt og peber.

Opskriftsnoter

Lav gerne en dobbelt portion og frys det der bliver til overs. Den egner sig glimrende til fryseren, og der er intet bedre end at hive sådan en dejlig tomatsuppe op af fryseren og varme den imens du steger lidt bacon.