5 fra 1 stemme
Oldschool kærnemælkskoldskål
Samlet tid
10 min
 

Du kan købe den i supermarkedet meget billigere, men hvis du laver den selv, så får du en koldskål som du aldrig har smagt den før. Det er det hele værd.

Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 10 stk æggeblommer
  • 150 gram sukker
  • ½ liter kærnemælk
  • ½ liter ymer eller tykmælk
  • 2 stænger vanille
  • 2 stk citroner
Sådan gør du
  1. Først piskes en æggesnaps af æggeblommer, sukker og vanille. Du får bedst fordelt vanillekornene, hvis du skraber dem ud i sukkeret først. Pisk det hele godt luftigt i 5 minutters tid.

  2. Når snapsen er luftig, vendes forsigtigt ymer/tykmælk, kærnemælk og citronsaften i æggesnapsen uden at piske luften ud af blandingen.

  3. Lad nu koldskålen trække i køleskabet. Gerne en times tid. Tilføjer du de brugte vanillestænger, vil det give yderligere smag til kærnemælken.