5 fra 1 stemme
Bulgur Tabouleh
Klassisk tabouleh
Samlet tid
30 min
 

Tabouleh er en fyldig og frisk salat med masser af grønt, krydderurter og kold bulgur. Den går til det meste og kan med fordel spises alene med brød og hummus, men det kan også være den perfekte ledsager til grillet kød eller fisk.

Ret: Salat
Køkken: mellemøsten
Ingredienser
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 3 stk tomater
  • 1 stk rødløg
  • 300 g kogt kold bulgur (Se instrukser for kogning ovenfor)
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 stk citron, saften heraf
  • salt og peber ved tilsmagning
Sådan gør du
  1. Hak persilleblade og -stilke fint og hak mynte samt koriander groft.

  2. Tomaterne skæres i meget små tern. Pil rødløget, og hak det helt fint.

  3. Bland alle de hakkede krydderurter med løg, tomater, bulgur og olivenolie. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.

Opskriftsnoter

Prøv evt. at svitse lidt krydderier på en tør pande og tilsæt så vand. Lad det koge op, så det blir en krydret og smagfuld boullion. Denne boullion kan nu bruges i tilberedningen af bulguren, i steden for vand.