5 fra 1 stemme
Opskrift på Pitabrød i pizzaovn
Pitabrød

Opskriften giver dig 6 store pitabrød.

Ret: Hovedret
Køkken: Middelhavet
Ingredienser
  • 4 dl. Vand
  • 1,5 dl. A38
  • 1 tsk. Salt
  • 50 g gær
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 400-600 g mel
Sådan gør du
  1. Rør gær ud i vandet. Tilsæt A38 og olivenolie. Herefter tilsætter du salt og halvdelen af melet. Rør det hele godt sammen. 

  2. Under fortsat omrøring hælder mel i lidt efter lidt. Når dejen er rørt lind og luftig (den kan synes lidt sej, men det er meningen). Lad dejen hæve i 30-60 minutter.

  3. Del dejen i 6 lige store boller og form den flade og runde på en bageplade. Drys med mel og fold dem sammen. Herefter skal dejen efterhæve i 20-30 minutter.

  4. Pensl med mælk og bag pitabrødene i en forvarmet oven ved 240 grader i 7 minutter. Herefter skruer du ned til 200 grader og bager dem videre i ca. 15 minutter. Årsagen til den høje varme er, at pitabrødene skal bruge en masse varme for, at kunne løfte sig under bagningen.

  5. Server de lækre varme hjemmebagte pitabrød med forskellige salater, grøntsager og kød – Præcis som du selv kan lide det. Hjemmebagte pitabrød kan også med fordel fryses ned, så bag endelig mange af gangen, så har I altid nem aftensmad lige ved hånden.