4.5 fra 2 stemmer
Beef wellington a la Gordon Ramsay
Beef Wellington - Grundopskriften
Her viser jeg dig hvordan man laver en klassisk Beef Wellington
Forfatter: Rasmus Jakobsen
Ingredienser
  • Chateaubriand 800 – 1000 g.
  • 600 g brune champignon.
  • Sød sennep
  • 10-15 skiver parmaskinke
  • 2 pakker butterdej.
  • 1 æggeblomme til pensling.
Sådan gør du
  1. Puds mørbraden for sener, og salt den godt.  Brun mørbraden på alle sider, og tage den af varmen.

  2. Smør det med sennep, så den trænger godt ind. Stil den herefter i køleskabet til kølning.

  3. Rens champignon for jord og kør dem i foodprocessoren, så det nærmest bliver til en grødet masse.

  4. Rist dem hårdt af på panden i en smuke smør, indtil al væden er fordampet. Krydder med salt og peber og stil den på køl.

  5. Rul nu et stort stykke husholdningsfilm ud på bordet. Læg parmaskiverne ud på filmen, så de overlapper hinanden til du får et stort stykke, der dækker mørbraden. Smør dernæst svampe udover. Læg mørbraden ovenpå svampene, som pakkes ind ved hjælp af filmen. Sørg for, at mørbraden rulles stramt ind og enderne rulles godt sammen. Sæt den nu på køl så den sætter sig og blir mere fast. Det tager en halv til en time, men stil den gerne natten over, hvis du er i god tid.

    Mørbrad pakket ind
  6. Rul nu butterdejen ud, så mørbraden kan pakkes ind. Pensl butterdej siderne med æggeblommen og læg den udpakkede mørbrad i midten, hvor den pakkes ind. 

  7. Sæt mørbraden i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter, hvorefter den hviler i 15 minutter.

    Sådan skal den se ud
  8. Skiverne skæres i 2 cm tykke skiver. Så er der serveret.

    Beef Wellington i skiver
Opskriftsnoter

Nu hæfter nogen sig måske ved, at der ikke er trøfler i opskriften, som hos Arthur the1st Duke of Wellington. Du kan vælge at rive trøffel i svampeblandingen, men et par dråber trøffelolie kan også gøre udslaget.

Du kan sæsonvariere din Beef Wellington med forskellige smage. Blend feks. kastanjer med i svampeblandingen til jul, eller give
Mange smører også foie gras omkring, og det smager da også fantastisk.

Det vil jeg lade være op til den enkelte at forsøge sig med. Ovenstående opskrift er grundstammen, og så kan man bygge på afhængig af lyst og pengepung.