Go Back
5 fra 2 stemmer
Sådan laver du flæskesvær - Verdens bedste flæskesvær
Verdens bedste flæskesvær i ovnen
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
45 min
Samlet tid
50 min
 

Duften af hjemmelavede flæskesvær er ikke til at gå fejl af. Den skønne og insisterende odør der breder sig i huset, når du laver dine svær, går lige i hjertet på en rigtig gourmand.

Ret: Snack
Køkken: Klassisk Dansk
Ingredienser
  • 1 stk fersk svinehud (skær den fra din kamsteg eller spørg slagteren om et stort stykke)
  • groft salt
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.

    Imens strimler du sværen op og sværen koges i godt saltet vand 10 minutter.

    Kog sværen først
  2. Dræn vandet og tør sværen godt af. Nu fordeles den på en bradepande dækket med bagepapir. Salt flæskesværen godt.

    Her ligger de frit, men du kan evt. rette dem ud og lægge en bageplade over og presse dem, så de ikke krøller sammen. Så får man lige flæskesvær. Personligt holder jeg mest af de krøllede typer.

    Den aftørrede svær lægges op og saltes
  3. Stil dem i ovnen i ca. en halv time. Vend dem en gang eller to undervejs.
    Sværen er færdig når den er gulden og sprød, som på billedet.

Opskriftsnoter

Spis dem som snack eller tilbehør. Gerne til et godt glas hjemmelavet øl eller et lille glas tør mjød.